Eldőlt, Kecskemét mellett mely négy határon túli város lakói bulizhatnak ingyen a Hegyalja Fesztiválon. A fesztiválozók döntése alapján Kecskemét mellett a határon túlról Dunaszerdahely, Beregszász, Szabadka és Székelyudvarhely állandó lakóit látja vendégül június 25-30.

között a Hegyalja Fesztivál Tokajban. Hogy a magyarországi világörökségben, a nyárindító fesztiválon mely városok lakói számára legyen ingyenes a belépés, erről maguk a fesztiválozók szavaztak.  Az öt szerencsés település lakóinak a Down, a Scooter, az Asking Alexandria, az Ensiferum, a Skindred, a The Devil Wears Prada és a magyarországi, illetve határon túli zenei és kulturális élet meghatározó szereplői mellé természetesen Furmint fröccs, napsütés, Tisza-part és az igazi fesztivál hangulat is jár.

 

Míg tavaly csak egy magyar és egy határon túli város kapott meghívást a Hegyalja Fesztiválra, idén öt városnak jár a megtiszteltetés és az ingyen Hegy’ heti bérlet, ugyanis Kecskemét mellett négy határon túli város lakói is ingyen mehetnek az igazi magyarországi fesztiválra. A Hegyalja facebook-oldalán megszállottan kampányoló közel húszezer szavazó közül Dunaszerdahely, Szabadka, Székelyudvarhely és Beregszász lakói akarták legjobban a Hegy’ ingyen bérletet, bár Szabadka és Zenta között a szavazás teljes időtartama alatt rendkívül kiélezett volt a verseny. A két városra összesen majdnem tízezer szavazat érkezett, fej-fej mellett haladtak, végül alig néhány száz szavazat döntött.

A február 4-én 24.00-kor lezárult szavazás végeredménye alapján a négy győztes határon túli város lakóit már semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy idén ott legyenek a Hegy’en és a kecskemétiekkel együtt tomboljanak olyan zenekarok koncertjeire, mint a Down, élén az ex Pantera vezérrel vagy a brit Asking Alexandria, a legendás Scooter, az Anti-Flag, a Coal Chamber vagy a nagy visszatérő Skindred.

Köszönjük minden szavazónak a lelkes részvételt. Nagyon örülünk, hogy a Hegyalja fesztivál kezdeményezése ilyen sok embert megmozgatott. Gratulálunk a 4 nyertes városnak, és mellettük Zentának is, hiszen bár idén a város nem nyert, nagyon éles küzdelemben végzett a második helyen. A győztes városok lakóival találkozunk Tokajban, és jövőre a hagyományokhoz hűen folytatjuk a versenyt” – mondta el Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál főszervezője.

A nyertes városok lakóinak nincs más tennivalójuk, mint likeolni és követni a Hegy’ facebook-oldalát, ahol minden fontos információt és tennivalót megtalálnak. Az ingyenes belépés mindegyik győztes város esetében az állandó lakosokra vonatkozik. Az idei vendégvárosok lakóinak a Hegy’ bérlet mellett természetesen a sátorozás is ingyenes a Hegy’en a Tisza Kempingben és a fesztivál területén található Hegyalja Kempingben is. Szóval lehet készíteni a sátrakat, kedvenc tornacipőket, fürdőruhákat, mert júniusban az igazi arcok határon innen és határon túlról is mind az igazi fesztiválon, a Hegy’en nyitják a nyarat.

 

Borsodi Hegyalja Fesztivál – Igazi Fesztivál igazi arcoknak

A Hegy’ az a hely, ahova vissza kell térni, hiszen a tokaji hegyek között az igazi arcok, az igazi zene, az igazi fesztiválélmény vár benneteket. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeitek a világörökség részévé válnak.

Június 25-30. között, 14. alkalommal élvezhetitek a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Itt ünnepelhetitek meg a vizsgaidőszakot, vagy az érettségi után végre felszabadultan tombolhattok kedvenc zenekarotok koncertjén, hiszen 2013-ban a Hegy’ nyitja a nyarat.

A külföldi fellépők mellett Tokajban lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhattok. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon akár együtt sörözhettek, Furmint-fröccsözhettek a kedvenc íróitokkal, énekeseitekkel, sőt ez az a hely, ahol két koncert között könnyedén munkát is találhattok.

Több mint 200 fellépő, hajnalig tartó pörgés, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. 2013-ban a nyár egy igazi fesztivállal és igazi arcokkal indul Rakamaz-Tokajon.

 

további infó

www.hegyaljafesztival.hu

www.facebook.com/hegyaljafesztival

www.youtube.com/hegyaljafesztival