Budapest – (2013. október 31. ) – Az SoS WildLife Vadállatvédelmi Egyesület szervezésében évente megrendezésre kerülő Halloween Fesztivállal szeretnék ezt a kedves ünnepet meghonosítani országunkban.

Nálunk jelenleg csak a gyász (halottak napja – november 2.) köthető az október 31. napjához, de ne keverjük össze az ünnepeket. November 1-je a Mindenszentek Napja, míg november 2.-a a Holtak Napja. Az október 31. nap éjszakája a Mindenszentek Virrasztása.

A kelta és angolszász hagyományok alapján ezt lehet vidáman is ünnepelni. Aki járt már ilyen eseményen, az tudja, hogy a kedves gondolatok és a szeretteinkre való visszaemlékezés sokkal intenzívebb és emocionálisabb vidám hangulatban. A jóra kell emlékeznünk, emlékeinkben a jót és vidámságot kell megtartani, mert elvesztett szeretteink is ennek örülnének és nem a bánatnak. A normális emberi reakció ösztönösen a vidámság felé húz, így hát adjuk meg lelkünknek ezt az örömöt.

Céljuk a későbbiekben egy felvonulás szervezése, angol és amerikai mintára.

Faragott tök, smink és jelmezverseny a Halloween Szellemében. Vidd el faragott töködet, öltözz be, sminkeld ki magad, vagy csak menj el nézőnek.

Web: halloween-fesztival.hu

Helyszín: Budapest, Vörösmarty tér.

Forrás: