Budapest – (2013. november 17. ) – Izgalmas előadásokkal, 3D-s vetítésekkel és interaktív programokkal várja a HungaroCon a tudományos-fantasztikus zsáner szerelmeseit 2013. november 17-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A nagy múltú országos sci-fi találkozón emellett bemutatkoznak a kiadók és a klubok, szakmai kerekasztal elemzi az újdonságokat, és sor kerül a legjobb hazai alkotások díjazására is.

A rajongók az év legjobban várt sci-fi filmjeit nézhetik meg – vagy újra – a mozivásznon: a világsikert aratott Gravitációt, és a két novemberi újdonságot, a kultregényből készült Végjátékot és a Thor: Sötét világot.

A Sci-Fi Design Center vicces ajándéktárgyakat és játékokat vonultat fel, bemutatkozik a világ egyik legnépszerűbb sci-fi MMO játéka, az EVE Online, megismerkedhetünk a nagy sikerű új Star Trek-filmek történetének hátterével, a dinoszauruszok filmes ábrázolásával a stop-motion figuráktól a CGI-ig, megtudhatjuk, milyen témákat kölcsönöz Hollywood a japán kultúrából, valamint azt is, hogy milyen veszélyeket rejthet az emlékek manipulálása.

Aki szeretne, a helyszínen papírmaketteket készíthet (űrhajóktól kezdve lépegetőkön át egészen a Vasemberig), megismerheti, miben különböznek az átlagos farsangi jelmezektől a profi cosplayerek által készített alkotások, amikben életre keltik a legkedveltebb filmes vagy játékos karaktereket, mintha azok a vászonról vagy képernyőről léptek volna elő. Sőt, a szerencsés résztvevők szakértő segítséggel készíthetik el saját Star Trek egyenruhájukat!

A HungaroCon keretében kerül kiosztásra a legjobb magyar sci-fi regénynek illetve novellának járó Zsoldos Péter-díj, továbbá itt díjazzák a Preyer Hugo emlékére meghirdetett novellapályázat nyerteseit és a legjobb fordító megkapja a Trethon Judit-emlékgyűrűt.

A rendezvényre a belépti díj 1000 Ft, az egyes filmekre ezen felül 1150 Ft-ért lehet jegyet váltani – van lehetőség csak a filmekre jegyet váltani, de ezek a rendezvényre csak korlátozott ideig érvényesek. Jegyek elővételben kaphatók a PORT.hu-n, illetve a helyszínen.

A HungaroCon 2013 az Avana Egyesület, a Libri Média és az SFportal Sci-Fi Magazin rendezésében, a Galaktika Magazin támogatásával valósul meg.

A HungaroCon országos sci-fi találkozó 1980 óta minden évben megrendezésre kerül, az Avana Egyesület 1992 óta rendezője az eseménynek. Az Avana Egyesület 1997-ben alakult Budapesten. A nevet Zsoldos Péter író, zenei rendező sci-fi trilógiájából kölcsönözték. Az egyesület a magyar SF művészetért jött létre: egyik céljuk felhívni a figyelmet a sci-fi értékeire.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház.

Web: www.hungarocon.hu

Forrás: