Budapest – (2013. november 15. – 2013. november 17.) – A rendezvényen számos hagyományhoz illő program, tradicionális ételek, italok, és megannyi Márton napi különlegesség várja az érdeklődőket. Gyermek műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal is készülnek a legkisebbek számára, ahol többek között, elkészíthetik saját őszi színekben pompázó lampionjukat.

A rendezvényen megtalálható lesz a Kultúra Főutcája, ahol színi társulatok, könyvkiadók, kézművesek mutatkoznak be, illetve a Kultúrzsibi, ahol antik régiségekre tehetnek szert a látogatók. Továbbá a Borudvaron, a Pálinkateraszon és a Sörkertben a felnőttek megízlelhetik magyar termelőink zamatos nedűit, a Termelői vásáron és Márton ünnepi Konyhájában pedig különleges, alkalomhoz illő ételeit. Többek között a tökös-libás muffint, liba burgert és a borban áztatott libamájat is.

Az esemény ingyenesen látogatható, ráadásul november 15.-én, pénteken 17:00 és 20:00 óra között minden kedves Látogató a szórólap felmutatásával a szervezők vendége egy finom pohár forralt borra!

November 15.-én, pénteken borítsuk együtt fényárba a Magyar Nemzeti Múzeum kertjét! Hozd el Te is saját készítésű Márton napi lampionod, légy részese a hagyománynak és gyönyörködj a látványban!

18:00 és 21:00 óra között minden résztvevőnek egy finom pohár forralt borral/ fűszeres forró almakoktéllal kedveskednek! Az est folyamán a legötletesebb lámpást értékes nyereményekkel jutalmazzák!

A hagyomány szerint a lámpás felvonulás Szent Márton emlékét hivatott őrizni, és a jó cselekedeteket jelképező fényt kívánja eljuttatni mindenkihez.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum kert.

Web: www.facebook.com/martonnap

Forrás: