Budapest – (2013. november 29. – 2014. január 2.) – 2013. november 29. és 2014. január 02. között megrendezésre kerül a Nemzetek Karácsonya! A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében több mint egy hónapon át (35 nap), minden héten más-más nemzetek mutatkoznak be tradicionális ételeikkel, italaikkal és különleges kultúrájukkal.

Természetesen a karácsonyi hangulatról is gondoskodnak! A Nagyszínpadon a fellépők különböző országok képviseletében csillogtatják meg tehetségüket, ráadásul a Nemzeti Múzeum ismét fényárba borul! A Múzeum épületén jellegzetes karácsonyi fényjátékot-, a Múzeum kertben pedig számos tradicionális köntösbe bújtatott karácsonyfát fedezhetnek fel, amelyeket a nemzetekhez kapcsolódó Nagykövetségek/ Szervezetek saját hagyományaik szerint díszítenek fel.

Íme a várható országok:

Magyarország, Finnország, Franciaország, Olaszország, Oroszország, Németország, Görögország, Chile, Mexikó, Svájc, Ausztria, Brazília és Szerbia.

A rendezvényen megtalálható lesz a Nagy Budapesti Kultúrzsibi, ahol igazi kincsekre, antikvitásokra tehetnek szert, továbbá a kézműves vásáron egyedi kézzel készített finomságokat és ajándéktárgyakat is vásárolhatnak, hogy még szebbé varázsolják az ünnepet!

Gyermek műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal is készülnek a legkisebbek számára. A Népmese Múzeum november 29.-én, 30.-án, december 1.-én, 6.-án, 7.-én, 8.-án ingyenes programokkal, készségfejlesztő játékokkal várja a gyermekeket standjánál.

Idén is ellátogat a finn mikulás, aki a gyermekek nagy örömére meglepetésekkel is készül.

A Baptista Szeretetszolgálat segítségével ajándékgyűjtést szerveznek a nehéz helyzetben élő családok számára! Hozd el a már nem használatos, ám jó állapotban lévő mese- és ifjúsági könyved, plüssjátékod, társasjátékod, ezen kívül meleg ruhát vagy tartós élelmiszert, és tegyél boldoggá egy családot! A rendezvény időtartama alatt önkéntesek várják a jótékonykodókat! Határidő: 2013. december 21.

A felnőtteket sem hagyják meglepetés nélkül! A szórólap felmutatásával egy finom pohár forralt borral kedveskednek, ráadásul a szórólappal érkezők között kisorsolnak 5 db 2 főre szóló belföldi utazást a Service4You Hotellánc jóvoltából!

Web: www.facebook.com/nemzetekkaracsonya

Forrás: