Nagykarácsony – (2013. november 15. – 2013. december 22.) – 2013. november 15-én, Nagykarácsonyban megnyílik Mikulásfalva mesés kapuja, hogy ezután hat héten keresztül, egészen december 22-ig minden Kicsit és Nagyot vendégül láthasson.

Ebben az időszakban az érdeklődők betekintést nyerhetnek a nagyszakállú Mikulás csodákkal és álmokkal teli birodalmába, ahol minden valóra válhat.

A látogatók beléphetnek a Mikulásházába, dolgozószobájába, ahol elmondhatják kívánságaikat és elmesélhetik, mi minden történt Velük az elmúlt egy évben. Az udvarra kilépve találkozhatnak a Szánhúzó Szarvasokkal, eltitkolt csínytevéseiket belesúghatják a Jóság Kútjába, az Ajándékládikákban pedig más gyerekek által elrejtett kedves játékokra bukkanhatnak.

Az ünnepekre hangolódásról a Játszóház kézműves foglalkozásai és népi játékai gondoskodnak. Az Adventi időszakban meglátogatható a Szeretet Posta, ahol minden évben több ezer levelet látnak el adventi pecséttel, ízletes és szép portékákat kínál az adventi vásár, ahol ünnepi koncertekkel és előadásokkal várnak mindenkit, különösen Mikuláskor. A Magyar Mikuláshoz az ország összes pontjáról érkeznek, ezért megálmodtuk a Megyék Karácsonyfáit, melyet pedig otthonról hozott díszekkel szépítgethetik a gyerekek, hogy karácsony estéjére tökéletes pompában tündököljön mind a 19 fenyő.

Mikulásfalva egy igazi mesefalucska, amely mindenki szívébe belopja magát, nemcsak a Nagyszakállú, hanem kedves Manói és programjai miatt is. Szép ünnepvárást, gyertek!

Web: www.facebook.com/aholamikulaslakik

Forrás: