Budapest – (2013. december 7. ) – A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága hívta éltre és ennek megfelelően kiemelt projektként kezeli a Weöres Sándor Centenáriumi Év programsorozatot

amelynek alapvető célja egyrészről értékmegőrzés, a Weöres Sándor életmű minél teljesebb és minél szélesebb körű megismertetése a közönséggel, valamint fontos feladata, hogy rámutasson a Weöres-hagyaték kevésbé ismert elemeire.

A Száncsengő rendezvény a Weöres Sándor Centenáriumi Évhez közvetlenül kapcsolódó program, amely kifejezetten gyerekekre koncentrál. A Száncsengő rendezvény programjainak megvalósításában a szervezők elsődleges célja a Weöres-életmű megjelenítésén és feldolgozásán túl az volt, hogy a programokban résztvevő gyerekek ismereteit bővítsék az adott témában, a gyerekek megismerkedjenek a képző- és iparművészet különböző ágaival, valamint a foglalkozások a kreativitást, kíváncsiságot, nyitottságot, asszociációs képességet erősítsék.

2013. december 7-én, szombaton 10:00-18:00 óra között a programok folyamatosan látogathatók, egész nap várják az érdeklődő gyermekeket.

A sok színes feladat mellett szórakoztató koncertek, zenés foglalkoztató programok is várják a gyerekeket, családokat.

helyszín: Millenáris Park, Teátrum.

Web: weores100.kormany.hu

Forrás: