Bár az időjárás a következő napokban nem kedvez majd a szabadtéri programoknak, jönnek még napsütéses hetek, ezért összegyűjtöttük az ország legmenőbb szabadtéri mozijait.

Mozi Budapesten

Különleges filmeket vetítenek a Tranzit bisztró teraszán, hétfőnként: augusztus 18-án a svájci-francia Casablanca hadműveletet nézhetitek meg. Ha a kertmozi nem lenne elég, akkor a város fölött is nézhettek filmeket, a Corvintetőn ingyenes filmvetítéseket tartanak. Menekülnétek a hőség elől? Három ingyenes szabadstrand Budapest környékén.

Mozizás a Balaton partján

Az északi parton, Révfülöpön található a Szigeti Kertmozi, Balatonudvarin pedig a Fövenyes Kertmozi, és Csopakon is van kertmozi. Mindhárom helyre 1000 forintért ülhettek be, és ezért nem két-három éves filmeket fogtok kapni, hanem a legújabbakat: jelenleg többek között a Lucyt, a Galaxis őrzőit, a Sin Cityt és a Fehér Istent is játsszák. A részletes programot a Szigeti és a Fövenyes mozi közös honlapján, itt találjátok, a csopakiért pedig kattintsatok ide.

Szintén az északi parton található egy igazi kuriózum, az alsóörsi Kocsmamozi. A név magáért beszél, az amúgy kutyabarát szabadtéri kocsmának zseniális újítása a szomszéd ház falára szerelt vetítővászon, aminek hála egy fröccs mellett olyan magyar filmekkel nosztalgiázhattok, mint a Csinibaba vagy a Hyppolit, a lakáj. A jegyár 400 forint, viszont vetítés csak hétvégén van.

A déli parton a kutyabarát Zamárdi Kertmozit ajánljuk, ahol minden nap este fél 9-től vetítenek frissen a moziba kerülő filmeket. Itt a jegyár 800 forint (animációs filmekért 700 forint).

Kertmozik vidéken

Az idén nyílt meg az Egri Kertmozi, ahol a héten a Herkulest, a Vihar magját és a Lucyt is vetítik. A jegyár 1000 forint. Szintén nemrég nyílt a szombathelyi Weöres Sándor Színház klubjában egy kertmozi, ahol a színházhoz közel álló filmeket vetítik.

A debreceni Modem kertmoziját is ajánljuk, ahol ingyen nézhettek igazi filmművészeti csemegéket – rossz hír viszont, hogy augusztusban már várhatóan nem vetítenek. Zalakaroson is kertmozizhattok, ahol egészen új filmek mellett (A majmok bolygója – Forradalom, Szexvideó, Yves Saint Laurent) felbukkanhat például a Wall Street Farkasa is. Itt a diákjegy 800 forintba kerül. A hat legjobb fesztivál 2014-ben: fellépők, programok és árak.

 

Forrás:eduline.hu