A környezettudatosságot népszerűsítő Tudomány mindenkinek programsorozat ötödik roadshow bemutatójára került sor a KolorCity Kazincbarcika fesztiválon augusztus 23-24-én.

Az észak-borsodi Kolorcity rendezvény idén tovább zöldült az összművészeti események sorába ékelődött környezetvédelmi programokkal, melynek hangsúlyos részét képezte a megújuló energiákat és a fenntartható életvitelt népszerűsítő Tudomány mindenkinek programsorozat.

Az érdeklődök kiszámolhatták ökológiai lábnyomukat és személyre szabott tanácsot kaphattak saját háztartásuk energiafogyasztásának mérséklését illetően, valamint megismerkedhettek olyan víz- és áramfogyasztást csökkentő eszközökkel, mint a stand-bye killer, a radiátor fólia vagy a perlátor. Az energia- és hulladékgazdálkodásra fókuszáló tanösvényre látogatók számos hasznos trükköt megtanulhattak a nap-, víz-, szélenergia, valamint a biomassza hasznosítására. Az egytől egyik saját kezűleg, hulladékanyagokból elkészíthető eszközök között akadt napenergiával működő napaszaló és napgrill, biomasszát használó rakétatűzhely és kályha, továbbá víztakarékos gyökérzónás locsolórendszer. A környezettudatosságot élményszerűen népszerűsítő programsorozat természetesen a fiatalabb korosztály számára is tartogatott szórakozási lehetőségeket. A gyerekek egész nap élvezték az ökojátszótér interaktív játékait és véget nem érő lelkesedéssel gyártották a majdani címzettek kertjeit és balkonládáit virágba borító kikelő képeslapokat.

A programokat a TIT Kossuth Klub Egyesület megbízásából az Outdoor Mission Kft. valósította meg a Tudomány mindenkinek – a megújuló energiákkal és fenntarthatósággal kapcsolatos hazai eredmények disszeminációja (TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0033) című pályázat keretében, a Miskolci Egyetem konzorciumi partnerségével.

Aki most lemaradt az izgalmas programokról, ne szalassza el a Tudomány mindenkinek programsorozat roadshowjának hatodik, egyben utolsó alkalmát Nyíregyházán, szeptember 13-án, ahol a Szelektív Szombat rendezvény keretében várnak a szervezők minden kedves érdeklődőt.

További információ:

Lőrinczi István

Outdoor Mission Kft.

Tel: +36 30 85 35 536

E-mail:lorinczi@outdoormission.hu