Az Első Emelet betartotta az ígéretét!

Az idén 25 éve alakult Első Emelet zenekar jubileumi koncertjére az együttes tagjai igazi régi feelinget ígértek. Meg is adták, és nagyon jól tették ezt.

 

// <a href="http://ad.adverticum.net/click.prm?zona=43562&nah=!ie" target="_blank" title="Hirdetés"><img border="0" src="http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=43562&nah=!ie" alt="Kattintson a hirdetésre!" /></a>

A Syma csarnok jól tele lett az együttes régi rajongóival, illetve az újabbakkal, akiket a régiek hoztak magukkal, helyenként a nyakukban, helyenként meg már saját lábukon jöttek, hogy megnézzék mire is buliztak a szüleik az elmúlt években. Érkeztek 6 évestől felefelé minden korosztályból.

Itt voltak a pályatársak, barátok is, Geszti, Pinyóka, Závodi Jancsi, Miller Zoli, Ők akiket láttam, de biztosan voltak még többen, hiszen ilyen esemény csak egyszer van negyedszázadonként. A ház tele is lett, hál istennek nem dugig, maradt még hely azoknak is akik ki akarták táncolni magukból az elmúl évek Első Emelet hiányát.

A közönség nyert

A koncertet az együttes barátja a propaganda zenekar melegített, igaz, hogy csak CD-ről, de erre sem volt szükség, a közönség már a bandatagok megjelenése előtt tombolt, és ez csak fokozdott. Az árokban nem tudtam eldönteni, hogy a közönség hangosabb, vagy a zenekar, de így visszgondolva, azt hiszem mégis a közönség nyert.

Amellett, hogy majdnem keletkezési sorrendben mentek végig a sikeresebb dalaikon (Amerika, Madame Pompadur, Állj vagy lövök, A lány körbejár, Álmatlanul, Drakula táncol, Minden oké, Subiduba, Kis generáció… ) szakítottak időt az aktualitások bejelentésére, hogy táborukat friss információkkal lássák el. Tehát, hogy Berkes Gabi kisebbik lánya nagylány lett és éppen szülinapját ünnepli, ugyanúgy, mint Tereh István aki szintén szülinapozik, alig valamivel lett túl a negyedik X-en :).

Aranyat ér az Emelet DVD

Újabb bejelentés, hogy a nemrég kiadott Best of 1. DVD immár aranylemez lett. És ez nem csak a koncerten derült ki, csak itt jelentették be, tehát nyugodtan feltételezhetjük, hogy már jóval több mint aranylemez. Hogy lesz-e folyatása a sorozatnak, illetve a koncertből lesz-e kiadvány az még kérdéses a zenekar számára, de ahogy a közönséget elnéztem, nem lenne szabad ezen gondolkozni. Ilyen hálás rajongótábort ki kell szolgálni, meg kell nekik adni a lehetőséget, hogy a bulifelvételét otthonaikban is lejátszhassák.

Nem is beszélve azokról akik akármilyen oknál fogva nem tudtak eljönni, de szerettek volna. A buli előtt még azt nyilatkozták Kikiék, hogy ez lesz az utolsó koncert, mégis úgy búcsúztak el, hogy “Találkozunk valahol, valamikor”. Ez azért jelenthet valamit. Legalább két ráadást, amit meg is kaptunk.

Boldogan játszottak

Jól láthatóan ők is érezték a hangulatot, és boldogan játszottak a közönségüknek. Profi zenészek, profi színészek, itt mégis őszintén játszottak. Ennyire nem lehet színészkedni a jókedvet, mint amennyire ők mutatták magukat.

Bár nem dolgozták át a dalokat, ahogy ígérték, és eredeti Első Emelet hangzásvilág uralkodott végig a koncerten, egy szám erejéig azért belecsaptak a lecsóba és elrockosították magukat, ámde ez semmit nem ártott sem a hangulatnak, sem a hírnevüknek.

Mindent összevetve: azt kaptuk amiért elmentünk: Az öregebbek visszaképzelték magukat 20 évvel ezelőttre és ugyanolyat buliztak mint anno; a fiatalabbak most már élőben is látták szüleik zenéjét; a legeslegfiatalabbak, pedig most fogadták meg, hogy az ötvenedik jubileumi koncerten is itt lesznek, addig pedig reménykednek, hogy becsúszik még ilyen olyan fellépés.

SirOesh

Forrás:zene.hu