Minden suliBox egy külön világ!A suliBox® 2005-ben indult útjára Magyarországon, és azóta több mint 200 iskolában helyeztünk el szekrényeket. A suliBox® a metaloBox® Kft. üzletágaként működik. A cég az öltözőszekrények hazai piacvezető specialistája. 14 éves működésünk során közel 200 iskola folyosóját rendeztük be öltözőszekrényekkel.

A suliBox® üzletág elindításának ötlete azért merült fel, mert azt tapasztaltuk, hogy a legtöbb iskola sajnos nem engedheti meg magának azt, hogy minden diákja számára biztosítson saját, zárható rekeszt, a szülők és a diákok részéről viszont igény lenne rá. A rendszert német minta alapján indítottuk el, ahol 20 éve sikeresen működik az.

A suliBox® szekrény jellegzetes narancssárga színű, ezzel teremtve fiatalos, barátságos hangulatot az iskolában, mindamellett, hogy rendkívül masszív és strapabíró. Mivel az iskola és a szülők számára is fontos szempont a diákok biztonsága, ezért a kialakításnál nagy hangsúlyt fektettünk erre. Az ajtók 180°-ban kinyithatóak, ezzel megakadályozva azt, hogy a szünetben neki szaladjanak a tanulók. A szekrények élei biztonságosan lekerekítettek, illetve a festés is erősebb a normál fémszekrényekéhez képest. Ezeknek a biztonsági óvintézkedéseknek köszönhetően a rendszer 6 éves működése során egyetlen probléma sem merült még fel.

Minden suliBox egy külön világ!De pontosan mi is ez a suliBox® rendszer? Ez tulajdonképpen egy bérleti rendszer, amely során a szülők bérelnek rekeszeket a gyerekek számára. Az iskola biztosítja a helyet a szekrény számára, mi pedig minden adminisztrációt ellátunk.

Hogyan működik a rendszer? Az iskolába kiküldött szórólapok alapján az iskola felméri az igényeket. Amennyiben megvan a megfelelő számú jelentkező, a szekrényeket kiszállítjuk az iskolába. Innentől kezdve minden adminisztrációt a suliBox® lát el, az iskolától csak annyit kérünk, hogy az oda beérkező jelentkezéseket továbbítsák részünkre. A megkapott jelentkezési lapok alapján elküldjük a szülő részére a csekket, amellyel a bérleti díjat be tudja fizetni. Ezután postán megküldjük a kódot, amellyel a diák a rekeszét nyitni tudja. A kiszállított szekrényeken már rajta van a speciális számzáras lakat, amelynek a kódját a befizetés után adjuk ki a diákok részére. A kód kiadása alkalmával minden diáktól kérünk három jelszót, amelynek segítségével a későbbi használat során is tudunk segíteni. A lakat egy háromjegyű számkóddal nyílik, ám a lakat kinyitása oly módon van megoldva, hogy azt egymásról ne tudják lelesni a tanulók: http://www.sulibox.hu/lakatnyitas.php. Az iskola kap egy főkulcsot, amellyel minden lakatot ki tud nyitni, így az intézmény a biztonsági, tűzvédelmi előírásoknak is eleget tud tenni.

Minden suliBox egy külön világ!Miért jó a suliBox® rendszer az iskolának? A rendszer kialakítása versenyelőnyt jelenthet az iskolának. Használatával kevesebb holmi tűnhet el az iskolában, illetve segítségével az ilyen problémák megoldása is kevesebb energiát emészt fel. A folyosókon nagyobb rendet lehet tartani, hiszen a diákok táskái, felszerelési nem szanaszét fognak heverni, hanem rendezetten a szekrényekbe tudnak bepakolni a tanulók. A meglévő forrásokat más célra lehet átcsoportosítani. A karbantartással sem kell foglalkoznia az iskolának, mivel azt a suliBox® látja el azt. A nyár folyamán kimegyünk az helyszínre, és a szekrényeket átnézzük, újra beállítjuk, kérés esetén akár át is helyezzük.

Miért jó a diákoknak és a szülőknek? A suliBox® remek megoldást nyújt a diákok cipekedési gondjainak megoldására. A saját rekeszeikben a gyerekek napközben elhelyezhetik a holmijukat, nap végén pedig elzárhatják azokat a felszereléseket, amiket nem kell feltétlenül minden nap hazacipelniük. Ezzel az ’otthon felejtett holmi’ probléma megoldódik, illetve kevésbé könnyen tűnnek el a diákok dolgai. Az egészségmegőrzés szempontjából is hasznos a rendszer, hiszen könnyebbé válhat az iskolatáska azáltal, hogy nem kell minden holmit folyamatosan hurcolni.

Minden suliBox egy külön világ!A rekeszben kényelmesen elfér egy nagyméretű iskolatáska, tornafelszerelés, könyvek és sok más egyéb holmi is. A rekesz pontos mérete: 30 cm széles, 35 cm magas, 50 cm mély. Egy szekrényben 15 rekesz található. A rekesz bérleti díja egy teljes tanévre 5.900 Ft, de lehetőség van év közbeni jelentkezésre is. Ebben az esetben időarányosan csökkentett bérleti díjat kell befizetni.

Ha iskolaigazgatóként vagy szülőként érdekli a suliBox® rendszer a következő elérhetőségeinken bővebb felvilágosítást adunk a rendszerről: 22/511-050, info@sulibox.hu , valamint a www.sulibox.hu weboldalon akár közvetlenül jelentkezhet.