A Google új vívmánya, a Projekt Glass, a Terminátoréhoz hasonló szemüveget nyújt nekünk, hogy az internet szemével láthassuk a környezetünket.

A Google X titkos föld alatti laboratóriumában több mint 100 sci-fi filmekbe illő találmányon dolgoznak a fejlesztők jelenleg is. Intelligens lakás, önvezető autó és innovációs fejlesztések hosszú sora.

Igaz az okostelefonok és táblagépek vesztét is okozható Google szemüvegre még majd egy évet kell várnunk, de a prototípust már több rendezvényen bemutatták, és biztatóak a előjelek.

Az okostelefonokhoz hasonlóan a szemüvegeken is Android operációs rendszer fut. A találmányt nem csak a hangvezérlés teszi különlegessé, hanem az, hogy egy mobiltelefon tudásával bír: üzenetküldés, kamera, GPS, navigáció, aksi mégis pehely könnyű és kényelmes viselet. A szemüveget 600 dollárért tervezik piacra dobni, így nem csak a felsőbb réteghez tartozók engedhetik meg majd maguknak.

A fejlesztéssel természetesen nem áll le a Google, már tervezik a kontaklencse projekt beindítását is.

Sok embernek akadt kételye is a fokozott balesetveszély miatt, illetve a szemüvegen előbukkanó reklámhirdetések miatt is. Magyarországon sajnos a jelenlegi cégek és üzletek nagy része még a Google Mapson sincsenek fent, így egyenlőre kétes a szemüveg sikere.

 

A szemüveg működéséről a Google által nyilvánosságra hozott videóból tudhatunk meg a legtöbbet:

 

 

Írta: Szép Norbert