Használjon tolható fűnyírót, mely nem benzinnel, vagy elektromossággal működik, nem fogyaszt fosszilis üzemanyagot, és nem bocsát ki üvegházhatású gázokat.

1. Legyünk zöldek saját kertünkben
Használjon tolható fűnyírót, mely nem benzinnel, vagy elektromossággal működik, nem fogyaszt fosszilis üzemanyagot, és nem bocsát ki üvegházhatású gázokat. Komposztáljuk az élelmiszereket és kertészeti hulladékokat, hogy csökkentsük a szemétlerakóba szállított hulladék mennyiségét, ezzel csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását.

2. Hatékony vízhasználat
Otthonunk körül vizet megtakarítani egyszerű dolog. A városi vízrendszerek rengeteg energiát használnak el, hogy a vizet megtisztítsák és eljuttassák háztartásokba. A vízzel való takarékoskodás, különösen a meleg vízzel, csökkentheti a légszennyezést. Számos termék létezik, mellyel takarékoskodhatunk és ugyanazt az eredményt érhetjük el, vagy még jobbat, mint a kevésbé hatékony fajtákkal. Emellett számos egyszerű dolog létezik, amelyet ha elvégzünk, vizet takaríthatunk meg: Legyünk ötletesek amikor öntözünk; csak akkor locsoljunk, amikor szükséges és a leghűvösebb időszakban, a legjobbak ilyen szempontból a kora reggeli órák. Zárjuk el a csapot fogmosás közben. Ne használjuk szemetesnek a WC csészénket, minden öblítéssel pocsékolunk. Tudta, hogy egy csöpögő WC-n akár több száz liter víz is kárba mehet naponta? Javítsa meg csapjait és WC tartályait.

3. Adja tovább az ötleteket
Mondja el családjának és barátainak, hogy az energiahatékonyság jót tesz az otthonaiknak és jó a környezetüknek, mivel csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását és a légszennyezést. Mondja el ezeket legalább öt embernek!

  Forrás: Servian