A megújuló energiáról hitelesenA napokban indította el hírszolgáltatatását egy új, igényes alternatív energia hírportál az ujenergiak.hu.

A megújuló energia egyre inkább a hétköznapi gondolkodás középpontjába kerül. Nemcsak a nemzetközi szervezetek, de az egyes országok irányítói is fokozottabb figyelmet szentelnek az ilyen jellegű energiatermelésnek, s a korszerű oktatásban is központi helyet kell elfoglalni a környezetbarát energianyerési technológiáknak.

Annál is inkább így van ez, mert nemzetközi tudományos kutatások mutatták ki, hogy az ipari társadalom okozta környezetszennyezés komoly környezeti károsodást okoz bolygónknak: a levegő és a vizek elszennyeződnek, a klíma melegszik. Ha nem teszünk ez ellen, az egész társadalom kárát látja: megemelkedik a tengerszint, elsivatagosodik a Föld számos vidéke, máshol pedig mindennapossá válnak az áradások.

Ezt ismerték föl az ujenergiak.hu honlap elindítói, akik a sajnálatosan szegény hazai megújuló energia kínálatban új színfoltot jelentenek. A témakör igényes, ugyanakkor széleskörű híreinek összegyűjtésével nemcsak a téma iránt érdeklődő megszállottak igényeit elégíti ki a honlap, de az iskolai oktatás számára is sok érdekes témát kínál, ami a jövő nemzedékének figyelmét e fontos kérdésre irányíthatja. Érdemes meglátogatni a portált.