Szeptember 24-én a Hősök, a Jacked és a Supernem csapnak a húrok közé

Az MTV brand:new, az MTV és a djuice tehetséggondozó kezdeményezése, amely a csatorna világához közel álló magyar zenekaroknak segít elindulni az ismertség és elismertség felé vezető úton.

A fiatal és tehetséges előadók és formációk munkáját ismert mentorok segítik, akikkel közös koncerteket is adnak Budapesten és Magyarország nagyvárosaiban. Szeptember 24-én Pécsre érkezik az MTV brand:new buli-sorozat, ahol  Hősök, a Jacked, illetve a sztár-mentor Supernem lép majd fel.

Az MTV  brand:new az elmúlt hónapokban fogalommá vált az igényes zeneszerető fiatalok körében. Az öt tehetséges együttes és előadó már túl van két teltházas koncerten, szeptembertől pedig újra a húrok közé csapnak, és a keverőpult mögé állnak: az őszi turné első állomása szeptemberben Európa idei kulturális fővárosa, Pécs lesz.

A koncert helyszíne a Pécsi Est Café, ahol szeptember 24-én este a rap-banda Hősök, az indie-együttes Jacked és a rock-triumvirátus Supernem lép fel.

És hogy kik is pontosan az MTV brand:new zenekarok ás mentorok?

  • Hősök: a veszprémi rap csapat már közel 10 éve nyomul a hazai zenei közegben, de lendületük és törekvéseik miatt megérdemlik az MTV Networks támogatását. Megjelent már három nagylemezük, dolgoztak számtalan magyar hiphop előadóval, az utóbbi években pedig videoklipek gyártásában aktivizálódtak, a legutóbbi Klasszik albumról például négy klip is készült. A Hősök verbális „rapertoárja” a mindennapi élet történéseiből merítkezik főleg, melyet dinamikus, lendületes alapokra szövegelve adnak elő.

 

  • Jacked: a fehérvári Jacked az utóbbi évek egyik legígéretesebb hazai indie-zenekara. 2006-os megalakulása óta elismeréseket elismerésekre halmoz.  Debütáló albumuk a Stop the Show volt, amelyet bemutattak már az összes ismert és nagy magyar zenei fesztiválon és klubban. A Jacked jelenleg második nagylemezén dolgozik. Több rajongó szerint a magyar Jacked olyan mintha egybegyúrták volna a Mando Diao-t és az Arctic Monkeys-t.

  • Supernem: A háromtagú rock banda 2002 őszén alakult és rendületlenül dübörög azóta is. Három nagylemezük, és számos maxi CD-jük mellett rengeteg teltházas koncert, és fergeteges buli kapcsolódik a nevükhöz. Mentorként hasznos tanácsokkal, és persze örömzenéléssel segítik az MTV brand:new zenekarok fejlődését.

További információ:

www.mtv.co.hu és www.djuice.hu