Csütörtökön ér Budapestre a KylieX2008 elnevezésű turné, mely az ausztrál énekesnő, Kylie Minogue első turnéja azóta, hogy sikerrel küzdött meg az emlőrákkal.

A hónap végén negyvenéves ausztrál énekesnő hosszú utat járt be, amíg tinisztárból kritikailag is elismert énekesnő lett, aki ráadásul a rákkal folytatott küzdelmével világszerte sokak számára vált emberileg is szimpatikussá. Kylie a turnéjára futurisztikus show-t és nyolc különböző kosztümöt ígért.

Kylie a nyolcvanas években szappanopera-sztárként szerzett hírnevet hazájában, majd Rick Astley-hez vagy Jason Donovanhez hasonlóan ő is a Stock, Aitken & Waterman producertrió védenceként lett popsztár. Míg azonban Astley, Donovan és a többiek soha nem tudtak kilépni mentoraik árnyékából, Kylie-nak sikerült a bravúr, és egy kisebb hullámvölgy után független és öntudatos énekesnőként építette újjá a karrierjét a kilencvenes években, de ez nem mindenütt járt igazi kereskedelmi sikerrel is.
Így aztán az ezredfordulóra visszatért a populárisabb vonalhoz, azzal a különbséggel, hogy ezúttal már a kritika is komolyan vette, és Madonnához hasonlóan azok közé a sztárénekesnők közé került, akik sikerrel ülték meg két fenékkel a lovat. Kylie keresett név lett a felkapott remixerek és producerek körében is, és már olyan coolnak számító előadók is segédkeztek neki, mint Emiliana Torrini vagy a Fischerspooner, sőt, a Come Into My World videóját maga Michel Gondry, a keresett francia klipzseni rendezte. Bár nem nevezhető klasszikus szépségnek, Kylie mégis igazi szexszimbólummá is vált túl a harmincon, és még a mai napig is a popszakma legkívánatosabb dívái között tartják számon.

 

Forrás: origo.hu