Hétfőig, február 23-áig van lehetőségük az e-felvételizőknek, hogy postára adják a hitelesítő adatlapot vagy elektronikusan hitelesítsenek az Ügyfélkapu segítségével. A jelentkezési szándék csak a sikeres hitelesítés után válik érvényessé – tájékoztatta az Educatio Kht. az Edupress-t.
A hitelesítésre két módon van lehetőség: a hitelesítő adatlap beküldésével vagy az Ügyfélkapun keresztül végzett regisztrációval. Az előbbinél ki kell nyomtatni az e-felvételi felületről az ún. hitelesítő adatlapot, majd aláírást követően – célszerű ajánlott küldeményként – postázni az Oktatási Hivatal címre. Amennyiben a jelentkező rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, akkor az e-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik.
Február 16-án éjfélig volt lehetőségük az e-felvételizőknek, hogy rögzítsék jelentkezési adataikat a felületen. A jelentkezés lezárultával továbbra is elérhető a felület azok számára, akik még nem nyomtatták ki és nem adták postára a hitelesítő adatlapjukat, vagy nem érvényesítették a jelentkezést az Ügyfélkapu segítségével. A hitelesítő adatlapok postára adásának határideje február 22. (tekintettel arra, hogy a határidő munkaszüneti napra esik, ezért február 23-ig lehet feladni az adatlapokat).
„Lényeges tudni, hogy az e-felvételizők jelentkezése a sikeres hitelesítés után válik érvényessé, azaz csak azt követően töltik be az elektronikus jelentkezők adatait a központi felvételi nyilvántartásba” – hívja fel a figyelmet az Educatio Kht. A hitelesíthető jelentkezés feltétele a személyes adatok és legalább egy jelentkezési hely megadása. Azok az adatok, amelyek a jelentkezéskor még nem álltak rendelkezésre pl. 12. év végi középiskolai eredményről szóló dokumentummásolat június 3-áig, az ezt követőn megszerzettek – többletpontok, eredmények, dokumentumok – legkésőbb július 9-éig pótolhatók.
Azoknak is előbb hitelesíteniük kell a jelentkezésüket, akik úgy érzik, hogy valamilyen személyes adatot vagy eredményt nem pontosan adtak meg. A megadott adatok pontosítására, módosítására nekik is lehetőségük van.
Az Educatio Kht. felhívja az e-felvételit választók figyelmét arra, hogy rendszeresen ellenőrizzék a felvételi eljárás alatt e-mail postafiókjukat, hiszen a hivatalos felszólítások, tájékoztatások oda érkeznek.
(www.edupress.hu)