Hegyalja fesztival 2009 Zero CO2 akció - Fedőneve: Bojtocska - Illegális növényültetés egy élhetőbb környezetértÁsóval, kapával a buszpályaudvaron – a legnagyobb zöldítő gerillacsapat lehet a tatabányai főiskola diákklubja
Fedőneve: Bojtocska – Illegális növényültetés egy élhetőbb környezetért
A Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának klubja, a MÜTFi klub május 18-án, hétfőn délután rendhagyó mozgalomi aktivitást hajtott végre Tatabánya buszpályaudvarán. Az akció célja Magyarország legnagyobb vadgerilla csapatának felállítása volt! Hegyalja fesztival 2009 Zero CO2 akció - Fedőneve: Bojtocska - Illegális növényültetés egy élhetőbb környezetértA vadművelet az élhetőbb és élettel teli terekért gerillakertészkedés formájában a tatabányai buszpályaudvar melletti kiszáradt, kitaposott ösvényét virágoztatta fel közel kétszáz büdöskével és lila bojtocskával. A több mint húsz fős illegálisan zöldítő MÜTF-ös csapat az idén 10 éves Hegyalja Fesztivál által szervezett ZeroCO2 mozgalomhoz csatlakozott a CO2 kibocsátás elleni harcban.

A szervezők kerti szerszámokkal, virágládákkal felszerelkezve érkeztek a főiskolától 5 percnyire lévő buszpályaudvar mellé, hogy a késő tavaszi ültetést elvégezzék egy igen kopár, szikes, elhanyagolt út mentén.Hegyalja fesztival 2009 Zero CO2 akció - Fedőneve: Bojtocska - Illegális növényültetés egy élhetőbb környezetért A délutáni forgalomban több mint húsz fiatal dolgozott a virágos kiskert megművelésén, felásták, kigazolták a dudvás részeket és friss földdel ültettek el a több mint kétszáz palántát. A közel két és félórás zöldítő akcióról Csepregi Dani az adhoc kertészek vezetője elmondta, hogy lelkes csapat a MÜTF jelenlegi hallgatóiból, sőt tanáraiból verbuválódott és bevonták a Mütfi klubtagjait is. Mütfi klub két hónapja alakult diákklub, amely környezettudatosság, természettudományok és műszaki ismeretek népszerűsítését végzi a diákok körében, továbbá hasonló eseményekkel kíván demonstrálni jó ügyek mellett.  Hegyalja fesztival 2009 Zero CO2 akció - Fedőneve: Bojtocska - Illegális növényültetés egy élhetőbb környezetértAz ültetés végeztével a virágágyásokat saját ZÉRÓCO2- MÜTFI zászlócskával látták el, melyet vállalásuk szerint jövőben is folyamatosan gondozni fognak.
A kezdeményezés jelzésértékű cselekedet, amellyel egy zöldebb jövőért, az üvegházhatást okozó szén-dioxid kibocsátás ellen álltak ki a résztvevők. Az ültetés után az illegálisan kihelyezett növényekről dokumentáció készült, amelyet a http://zeroco2.hegyaljafesztival.hu oldalra közösen regisztráltak, hogy elnyerjék a legnagyobb zöld gerillacsapatként a fesztivál erre a célra felajánlott ingyenes belépőit.
Kiegészítés:
A nap kiválasztása sem a véletlen műve volt, hisz hétfőn érkezett ugyanis hazánkba Richard Reynolds, a nemzetközi gerillakertészkedés „atyja”, aki bejárta a főváros forgalmas tereit, majd a délután folyamán, a Margit-szigeten tartott előadást a mozgalomról. Az esti órákban természetesen nagyszabású növényültetésre került sor Richard Reynolds és a magyar ZeroCo2 program szervezésében. Ehhez csatlakozva az ország több pontján alakultak csapatok, hogy támogassák a kezdeményezést.