Ismét elindult a természettudományi road showA Tudományos, Hasznos, Emberi (THE) a Magyar Innovációs Szövetség ifjúsági programja ismét útnak indult, szeptember 8-án Győrben több mint 300 diák vastapssal díjazta a látványos fizikai és tudományos bemutatót.

A program célja a fiatalok figyelmének felkeltése a műszaki és természettudományi pályák iránt. A nyári szünet után ezúttal a győri Révay Miklós Gimnázium diákjai élvezhették az interaktív kísérleteket. A road show 2009/2010-es tanév első félévében Budapesten kívül Kecskemétre, Szolnokra, Miskolcra, Debrecenbe és Szegedre is ellátogat.

A THE program missziója a műszaki és természettudományok népszerűsítése a fiatalok körében, amelynek egyik legnépszerűbb formája, hogy a program iskolai keretek között látogatja meg a 14-18 éves diákokat.
„A roadshow a múlt évben kezdődött, azóta már tizenkét középiskolában járt, iskolánként átlag 250-300 fős részvétel volt a jellemző. A győri előadáson is sokan voltak, a diákok nagyon élvezték, a hangtani kísérlethez még énekes aláfestést is szolgáltattak. Szakmailag az Audi előadásának volt a legnagyobb sikere” – nyilatkozta Bartók Marcell, a THE projektvezetője.
Tóth Pál, látványos és interaktív fizikai kísérleteket mutatott be, amelyek során egy egyszerű szívószál épp oly érdekesnek bizonyul, mint a folyékony nitrogén.
Bemutatkozott a Szent István Egyetem, az innovatív vállalatok részéről pedig az Audi képviseltette magát.
A szervezők elmondása szerint a THE igyekszik több helyszínen is megjelenni, változatos programja nyilvánosan megtekinthető szeptember 25-én a Kutatók Éjszakáján, a Millenárison, valamint október közepén a Syma Rendezvényközpontban a HVG Állásbörze mérnök tematikus blokkjában.
A középiskolai roadshow legközelebbi állomása Kecskeméten lesz szeptember 22-én 12 órai kezdettel a Bányai Júlia Gimnáziumban. Az események az érdeklődő fiatalok számára díjtalanul látogathatók csakúgy, ahogy a THE Klub minden ismeretterjesztő szolgáltatása.

 

(www.edupress.hu)