Várhatóan január 15-én húzzák meg a ponthatárokatLejárt az adatmódosítás, a dokumentum pótlás és a sorrendmódosítás határideje a 2010 februárjában induló keresztféléves képzésekre felvételizőknek január 4-én. A ponthatárok megállapítására várhatóan 2010. január 15-én kerül sor, aminek eredménye elsőként a Felvin olvasható majd, de az Oktatási Hivatal írásban is értesít minden jelentkezőt a besorolási döntésről.

Lezárult a 2010 februárjában induló keresztféléves képzések jelentkezési időszaka, január 4-től már nem változtathatnak felvételi papírjukon a jelentkezők. Ezt követően a felvételi ponthatárok megállapítása következik, aminek eredményét leghamarabb www.felvi.hu oldalon olvashatják majd a jelentkezők, január 15-én. A keresztfélévre jelentkezők a felvételi lapjukon megadott elbírálási sorrend alapján az első olyan helyre nyernek felvételt, ahol elérték a megállapított ponthatárt. Nem nyerhetnek felvételt egyik felsőoktatási intézménybe sem azok, akik nem rendelkeznek a megjelölt képzéshez szükséges végzettséggel, nem érik el a megállapított ponthatárt vagy a jogszabályi minimum pontszámot. Ez az alap-, illetve egységes, osztatlan képzésben – az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, de a más jogcímet adható többletpontok nélkül számítva – 200 pont, a felsőfokú szakképzésben pedig 140 pont. A felvételizők államilag finanszírozott formában csak mesterképzést vagy felsőfokú szakképzést jelölhettek meg a 2010-ben induló keresztfélévesre felvételi eljárásban.
Amennyiben a jelentkező felvételt nyert, a döntésről és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról szóló levelet az érintett felsőoktatási intézménytől kapják meg a felvételt nyert jelentkezők.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium tájékoztatása szerint a februárban induló keresztféléves képzésekre kétszer annyian jelentkeztek, mint egy évvel ezelőtt, összesen 5758 felvételiző jelentkezett. Az összesen 12169 jelentkezést beadó felvételizők 80 százaléka mesterképzésre adta be jelentkezését, a november 15-i határidőre.
A megduplázódott jelentkezési számokból kiderül, hogy az alapképzésben végző, végzettek és a korábban főiskolai oklevelet szerzők jobban kihasználják a keresztféléves képzésre való jelentkezés lehetőségét, mint tavaly.
(www.edupress.hu)