Ma hozzák nyilvánosságra a pótfelvételi ponthatárokat: a mintegy 12.500 jelentkező várhatóan 70-80 százaléka nyer majd felvételt. Jelentkezésüket azok adhatták le, akik az augusztus 22-én kihirdetett ponthatárok szerint a rendes felvételi eljárásban nem nyertek felvételt, illetve azok, akik nem pályáztak az említett időszakban – tájékoztat a felvi.hu.

 

Összesen 12.500-an adták be jelentkezési lapjukat az idei pótfelvételi eljárásban, közülük pedig csaknem nyolc-tízezren nyernek várhatóan felvétel. A jelentkezők többsége, 6.836-an levelező szakra jelentkeztek, míg nappali munkarendben 5.281-en szeretnének továbbtanulni. Az alap- és osztatlan képzések közül a legtöbben, 1113-an a gazdálkodási és menedzsment szak iránt érdeklődtek, a mesterképzéses helyek esetében pedig 544 jelentkezéssel a tanárképzések a legnépszerűbbek. A felsőfokú szakképzés közül az idegenforgalmi szakmenedzser képzést jelölték meg a legtöbben, 168-an.
A pótfelvételi eljárásban több mint 400 szakon csaknem 2500 képzést hirdettek meg költségtérítéses finanszírozási formában. Az pótfelvételi ponthatárokat augusztus 27-én ismertetett.
(Forrás: felvi.hu)
(www.edupress.hu)