Megjelent az Aktív Szemeszter online nyári magazinjaE-újság formájában olvasható június 27-től a nyári Aktív Szemeszter, mely augusztusban tovább bővül. Az országos terjesztésű nyomtatott felsőoktatási magazin az egyetemi és főiskolai nyári szünetben a fiatalok médiafogyasztási szokásait szem előtt tartva a világháló oktatási és ifjúsági portáljain érhető el a www.szemeszter.hu-n.

A nyári különkiadás júniusban programajánlóval, karriertanácsokkal szóltja meg a fiatalokat, illetve tartalmaz egy Loboda Zoltánnal, Magyarország EU mellé rendelt Állandó Képviseletének oktatásért felelős tagjával készült interjút.

 

A júniusi különkiadásban a legtöbb szó a nyári programokról, majd az augusztusi bővített lapszámban a pótfelvételi kínálta lehetőségekről esik. A szórakozási lehetőségek mellett ugyanis a nyáron kiderül, kit melyik felsőoktatási intézménybe vesznek fel. Arról, hogy a sikertelenül felvételizettek szeptemberben miként kezdhetik meg – a pótfelvételi segítségével – felsőfokú tanulmányaikat, az Aktív Szemeszter nyári elektronikus lapszámában olvashatnak a fiatalok.
A magazin júniusban megjelenő száma emellett beszámol a politikusok munkáját segítő hallgatókról, álláskeresési tanácsokkal tűzdelt csokorral kedveskedik a fiataloknak, továbbá bemutatja az uniós magyar elnökség oktatás területén elért sikereit.
Bővített tartalommal, a felvételi ponthatárok kihirdetését követően augusztusban jelentkezik az Aktív Szemeszter, mely megvizsgálja a pótfelvételi lehetőségeket, segítséget nyújt a tanévkezdéshez. Felkészít az őszi kihívásokra a nyelvtanulás, a gyakornoki hely kiválasztása és a munkavállalás terültén. Szó lesz továbbá az intézményi összevonásokról, arról, miként valósulnak meg hasonló törekvések külföldön, hány felsőoktatási intézmény létezik Európa egyes országaiban. A két művészeti felsőoktatási intézmény rektorával készült párosinterjú pedig a hazai helyzetet elemzi.
A magazin letölthető a www.edupress.hu vagy a www.szemeszter.hu oldalakról.
(www.edupress.hu)