Új Campus Hungary pályázatok a világ összes országábaA Balassi Intézet negyedik alkalommal hirdeti meg az Európai Unió támogatásával megvalósuló Campus Hungary Program ösztöndíjait, melyekre a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói 2013. október 10-ig nyújthatják be pályázatukat. Az eddigi kiírásoknak köszönhetően több mint 4200-an nyertek el Campus Hungary-ösztöndíjat, és folytathatnak résztanulmányokat a világ öt kontinensén.

 

A magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói 2013. szeptember 3-tól október 10-ig féléves részképzésre, szakmai gyakorlatra, valamint rövid és csoportos tanulmányútra pályázhatnak. A pályázatok elbírálása a tanulmányi átlag, a tudományos tevékenység és a benyújtott munkaterv alapján történik. Előnyt élveznek azok, akiknek pályázott tevékenysége kreditelismeréssel jár, OTDK 1-3. helyezettek, valamint műszaki és természettudományi területen tanulnak. Emellett a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben dolgozó oktatók rövid és hosszú tanulmányútra, az adminisztratív munkatársak rövid és csoportos tanulmányútra pályázhatnak.

 

A Campus Hungary Program a világ összes országába minden tudományterületen biztosít ösztöndíjakat. Van olyan biológus PhD-hallgató, aki az Egyesült Államokban, a Harvard Egyetemen folytat kutatói tevékenységet és építész, aki az Egyesült Arab Emírségben végez szakmai gyakorlatot. Kínában vízgazdálkodással kapcsolatos konferencián tart előadást egy ösztöndíjas, Dél-Afrikában gyógypedagógus hallgató végzett szakmai gyakorlatot egy hallássérülteket integráló intézetben. Az Egyesült Államokban a Princeton Egyetemen csillagász PhD-hallgató, az új-zélandi Növény- és Élelmiszertudományi Intézetben környezettudományi területen tanulmányokat folytató PhD-hallgató végez kutatói tevékenységet. 2012 óta háromszor írtunk ki pályázatot, melynek eredményeként 4200 ösztöndíjas több mint 70 országban folytat résztanulmányokat.

 

A „Nemzeti Kiválóság Program – Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program” az Új Széchenyi Terv TÁMOP 4.2.4. B/1-11/1-2012-0001 azonosítószámú projektjének keretében 1 323 724 718 forint értékű, a TÁMOP 4.2.4. B/2-11/1-2012-0001 keretében pedig 3 623 797 376 forint értékű Európai Uniós támogatással valósul meg.

 

A programról és az ösztöndíjakkal kapcsolatos részletes kiírásról a következő elérhetőségeken lehet tájékozódni: www.campushungary.hu.

{module Forrás: edupress}