A Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) ösztöndíjat hirdet Komáromy Gábor emlékére, a 2013/2014-es tanévre. A nyertes pályázó 900 euró ösztöndíjban részesül, munkájához mentori segítséget kap egy tapasztalt,

nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint felvételt nyer az MCC média/kommunikáció szakirányára. A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. október 31-e.

 

A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését, és segítve a gyakorlatorientált újságíróképzést. A pályázat nyitott minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára, képzési területtől függetlenül. Az ösztöndíj keretében felajánlott pénzügyi támogatás összesen 1200 euró, amelyből 300 euróhoz jut az MCC Komáromy Gábor Média Könyvtár, könyvek és folyóiratok beszerzése céljából. A nyertes pályázó 900 euró ösztöndíjban részesül, munkájához mentori segítséget kap egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint felvételt nyer az MCC média/kommunikáció szakirányára.

A 2013-as Komáromy Gábor-ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleményük szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be. A témakörtől függetlenül (legyen az politika, business, sport, gazdaság, kultúra, tudomány, stb.) a pályázatnak választ kell adnia arra a kérdésre, hogy miért éppen az adott témát szeretné feldolgozni a pályázó, és miért tarthat számot a történet az olvasók érdeklődésére.
A sikeres pályázónak egy minimum háromrészes cikksorozatot kell elkészítenie megadott határidőre, magyar és angol nyelven, amely a magyar és nemzetközi médiában publikálható.

A pályázónak igazolnia kell, hogy nappali tagozatos hallgatója valamelyik felsőoktatási intézménynek, illetve kiváló angoltudással kell rendelkeznie.
Angol és magyar nyelven kell benyújtania motivációs levelét, önéletrajzát és a tervezett projekt rövid szinopszisát. 
A szinopszis tartalmazza:
– A projekt ismertetését
– A pályázó által tárgyalandó legfontosabb kérdéseket
– A tervezett információforrásokat
– A munka során esetlegesen felmerülő nehézségeket

A pályázatokat a GK2013@cook-comm.com és a GK2013@mcc.hu email címre kell elküldeni.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. október 31-e.

A beérkezett pályamunkák alapján kiválasztott pályázók novemberben szóbeli interjún vesznek részt, amelyre egy részletes, 1000 szavas szinopszissal, illetve a tervezett projekt ütemezési tervével kell készülniük. Az eredményhirdetésre november végén kerül sor. További információk a jelentkezésről az ösztöndíj honlapján találhatók.

{module Forrás: edupress|none}