A napokban kapják meg regisztrációs levelüket azok, akik jelentkezést adtak be a felsőoktatási intézményekbe a 2008. szeptemberben induló képzésekre.

A regisztrációs levelet – amellyel a felvételizők ellenőrizhetik, helyesen szerepelnek-e az adataik a felvételi nyilvántartásban – mindenki postai úton kapja meg.

A napokban postázott regisztrációs levélben a jelentkezési lapon megadott személyes adataikat és jelentkezéseiket találják meg a jelenleg zajló felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezői. Érdemes figyelmesen és alaposan átolvasni az értesítést, mert ezzel a jelentkezők ellenőrizhetik, hogy helyesen rögzítették-e az adataikat a felvételi nyilvántartásban.
Ha valaki hibás adatot talál, minél előbb kérje annak módosítását az Oktatási Hivatalnak címzett (1380 Budapest, Pf. 1190.) levélben vagy az Educatio Kht. Ügyfélszolgálatán (Elérhetőségeik: telefon: 06-1/477-3131, e-mail: info@felvi.hu, személyesen: Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Budapest VIII., Reviczky u. 6., hétfőtől péntekig 10-18 óráig.)!

Személyes adataik és jelentkezéseik, valamint azok sorrendjének ellenőrzése mellett a jelentkezők a regisztrációs levélből megismerhetik a felvételi eljárás további nélkülözhetetlen tudnivalóit, mint például az adat- és sorrendmódosítással, a dokumentumpótlással kapcsolatos információkat.
A regisztrációs levéllel együtt a jelentkezők számlát is kapnak a befizetett felvételi eljárási díjról. Amennyiben díjtartozásuk van, fizetési felszólítást és csekket kapnak.
Regisztráció helyett ismételten hiánypótlásra való felszólítást kapnak azok a jelentkezők, akik még nem tettek eleget a korábban kiküldött hiánypótlási felszólításnak. Nekik a nyilvántartásba való bekerülésről szóló értesítést, azaz a regisztrációs levelet, csak az adatok pótlása után postázzák.

A diákigazolvány-igénylésről is kapnak információt
Amennyiben a jelentkező a felvételi jelentkezéskor igényelt diákigazolványt, úgy az ő regisztrációs levele tartalmazza majd az ezzel kapcsolatos tudnivalókat, esetleges teendőket is.
Ha a jelentkezési lapon elküldött fénykép és aláírás rendben van, akkor a regisztrációs levéllel a jelentkező kap egy csekket, amin – sikeres felvételit követően – a diákigazolvány díját legkésőbb augusztus 5-ig be kell fizetni.
Ha nincs vagy nem megfelelő a fénykép vagy az aláírás, a jelentkező egy hibajavító levelet kap, amely alapján a hiányt vagy a regisztrációs levélben található hibajavító lap visszaküldésével, vagy – az e-felvételivel jelentkezők esetében – elektronikusan, a https://igenyles.diakigazolvany.hu oldalon pótolhatja. Az elektronikusan hiánypótlók az ehhez szükséges felhasználónevet és jelszót megtalálják a hibajavító levélben, de kérésre e-mailben is elküldik számukra.
A fényképek és aláírások pótlásának határideje: június 15.

A felvételi azonosító számot meg kell őrizni
A nyilvántartásban szereplő adatok javításához, módosításához szükség van az úgynevezett felvételi azonosító számra. A felvételi azonosító számot – amely megegyezik a jelentkezési lapon is megtalálható 12 jegyű számsorral – tartalmazza a regisztrációs levél is. Fontos, hogy a jelentkezők bármilyen későbbi ügyintézés folyamán erre hivatkozzanak, amivel meggyorsítják az ügyintézést.

Az adatmódosítás határideje: július 10.
A felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos adatok módosítására július 10-ig van lehetősége mindenkinek. A jelentkezők legkésőbb eddig a határidőig küldhetik be azokat a dokumentum-másolatokat, melyek szükségesek a felvételi pontok, többletpontok kiszámításához, és korábban még nem nyújtották be.
Szintén július 10-e a határideje a sorrendmódosításnak is, melyre a felvételi eljárásban egy alkalommal van lehetőség. A sorrendmódosítás tervezésében segítséget nyújthat a www.felvi.hu szolgáltatása, az interaktív Felvi-rangsor.
(www.edupress.hu)

A SZERKESZTŐK MEGJEGYZÉSE:

Ez egy 2008-a cikk, ha diákmunkára szeretnél jelentkezni a következő linken tudsz feliratkozni a SuliHáló.hu diákmunka listájára.

Ne a hozzászólásokban írjátok meg a címeteket!

Az adatlap kitöltése után értesítéseket küldünk munkalehetőségekről.

A cikket is érdemes elolvasni, hasznos információkat tartalmaz a diákmunka vállalással kapcsolatban!

KLIKK IDE!!!