Hírességek, orvosok, egészségügyi szakemberek ünnepeltek közösen június 4-én, a SZ.É.P.- Szűréssel az Életért Program záróeseményén.

Az egészségügyi road-show keretében 2007-ben és 2008-ban mintegy negyedmillió szűrést végeztek el a résztvevők az ország 27 településén. A programban középiskolások és felsőoktatási hallgatók is segítették a közel kétezer egészségügyi szakember munkáját.

Csaknem hétezer embert bírtak rá középiskolások, egyetemisták és főiskolások 2007 őszén és 2008 tavaszán arra, hogy vegyenek részt a SZ.É.P.- Szűréssel az Életért Program ingyenes szűrővizsgálatain. A diákcsapatok egymással versengve közösen hívták fel rokonaik, barátaik és a környezetükben élők figyelmét arra, hogy az időben elvégzett szűrővizsgálatok életet menthetnek. A győztes csapat, a veszprémi Pannon Egyetem diákjai június 4-én vehették át nyereményüket, egy 20 fős rafting túrára szóló meghívást a SZ.É.P. – Szűréssel az Életért Program záróünnepségén.
A SZ.É.P. – Szűréssel az Életért Program alapvető célja a tudatformálás volt: az emberek ismerjék fel, hogy egészségük és annak megőrzése jelentős mértékben rajtuk múlik, saját felelősségük.
(www.edupress.hu)