Zenetörténeti esemény! Újra összeáll az Első Emelet!

A 2008 különleges esztendő az Első Emelet életében. Miért is? Cikkünkből kiderül.

Az Első Emelet együttes a nyolcvanas években robbant be a magyar zenei életbe. A jóképű fiúkért bomlottak a nők, a többségében Geszti Péter által írt szövegeket pedig ma is népszerűek.

Több mint egymillió eladott hanghordozó, több száz koncert, közönségtalálkozó történetét. Ezek elevenen élnek a rajongók és az együttes emlékeiben. A szép emlékek, élmények jöttek elő 10 évvel ezelőtt is, amikor megjelent a Best of Első Emelet című CD, és a csapat teltházas koncertet adott a Budapest Sportcsarnokban. Idén, amikor 25 éves a zenekar, újabb eseményekkel készülnek a tagok.

Újra lesz közönségtalálkozó

November második felében jelenik meg az sikerescsapat Best of 1. címet viselő DVD, ami nagyon sok TV, és koncertfelvételt, riportot, klipet tartalmaz. Igazi, képes áttekintést ad a zenekar sikeres pályafutásáról. A DVD megjelenés napjára tervezik a már hagyományos közönségtalálkozót is, ahol először lehet majd kapni a kiadványt. És végül, de nem utolsó sorban, a legfontosabb, leglátványosabb születésnapi meglepetés: Csakazértis… Első Emelet jubileumi koncert 2008. február 9. 19 óra SYMA Sport és Rendezvényközpont Budapest

A csapat egyébként 1984-ben jelentette meg azr első nagylemezét. Ekkor már két éve működött az együttes és sikert sikerre halmozott különböző koncerteken, fesztiválokon, és az akkor nagyon népszerű Pop-meccs szavazásokon is kezdte leváltani az úgynevezett Nagy generáció „öregjeit”. Az első lemez fogadtatása minden várakozást felülmúlt és hamarosan bearanyozódott, ami akkor 100.000 eladott lemezt és kazettát jelentett.

Siker = Első Emelet

Ettől kezdve az Első emelet név összeforrt a siker fogalmával, ami az 1990-ben bekövetkezett szüneteltetésig tartott. Ezalatt a 8 év alatt sok száz koncert, 8 nagylemez és rengeteg díj fűződik a zenekar nevéhez.

Mivel a csapat csak felfüggesztette tevékenységét és a barátság megmaradt, nagy örömmel ünnepelték meg a Budapest Sportcsarnok 12.000 nézőjével együtt megalakulásuk 15. évfordulóját, ami 1997-ben volt.

Az Első Emelet zenekar 10 éve, Siófokon adta utolsó koncertjét. Akkor azt mondták, azért hagyják abba, mert elfáradtak. Azóta csak egyszer álltak össze, egy buli erejéig. Kiki szülinapján. Az egykori bálványok üzletemberek lettek, de a zenétől egyikük sem szakadt el.

– Bíró Zsolt –

Forrás: zene.hu