Az Oktatási Hivatal a napokban küldi ki a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők számára a regisztrációs csomagokat, amelyek többek között tartalmazzák a jelentkezési adatokat, abban a formában, ahogyan azok a központi felvételi adatbázisba bekerültek.

A csomagból a személyes adatok mellett a megjelölt képzések és azok megfelelő sorrendje is leellenőrizhető. A jelentkezési adatok május közepétől az e-felvételi felületén is elérhetők, azok esetlegese javítása, a hiányzó információk pótlása is történhet az e-felvételi rendszerben.

 

Minden felvételiző, aki érvényes jelentkezést nyújtott be a 2012 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre, legkésőbb május végig kap egy regisztrációs csomagot, amely tartalmazza a jelentkezés adatait. Kivételt képeznek ez alól a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők, valamint a tanári mesterképzési szakot megjelölők, akik- a jelentkezés sajátosságai miatt- a többiekhez képest később, június végéig kapják meg a csomagot.

A regisztrációs levélben a személyes adatok mellett megtalálhatóak a tanulók jelentkezési helyei abban a formában és sorrendben, ahogyan azok a központi felvételi nyilvántartásban szerepelnek. Fontos, hogy a felvételizők ellenőrizzék a kézhez kapott adatokat, amelyek a felvételi ügyintézés időszakában, május közepétől az e-felvi rendszerben is láthatóak lesznek. Utóbbit a papír alapú jelentkezést beadók is használhatják az adatok javítására, pótlására, valamint az esetleges sorrendmódosításra.

A regisztrációs csomag a jelentkezési adatok mellett tartalmazza a befizetett eljárási díjról szóló számlát is. Akik május közepéig nem kapják meg a csomagot, és nem tartoznak a fent említett kivételek közé, az Educatio Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán jelezhetik a problémát.

{module Forrás: edupress|none}