Egy zalakarosi osztály kirándulásAz 1254 táján megalakult Zalakaros város (anno Karos névre hallgatott) ma Magyarország egyik legkisebb városa, de a legvirágosabb. Sőt, 2010 szeptemberében Zala megye legkedveltebb nyaralóhelye. Diákoknak is kiváló hely egy osztálykiránduláshoz, hiszen a városkának van pár látványossága. Itt van például a Dísz tér.

A teret díszíti Kisfaludy Strobl Zsigmond Vízbe lépő nő című szobra, amely árnyas padokkal, csobogóval hangulatos pihenőhelye a fáradt turistának.

A Kertmozi körüli Arborétum, az EU-park és társaik szebbnél szebb szobrokat, köztéri alkotásokat rejtenek. Ott van még a Kilátó is azoknak akik szeretik a gyönyörű panorámát. Az erdő szélén a Park utca folytatásában található a fából épült kilátó, ahonnan szép panoráma nyílik a városra, a Kis-Balatonra, de tiszta időben a Balatonig és a Keszthelyi-hegységig is ellátni. A kilátótól kellemes sétautak vezetnek a Parkerdő területén. Az építészet hódolóinak ajánljuk figyelmükbe a Szent Anna kápolnát, mely a település régi központjában található.

Persze nem lehet elmenni amellett hogy ez a város a gyógyfürdőjéről lett híres. Arról a gyógyfürdőről amit 1965 óta építenek és az ott fellelhető termál víz felhasználásával egy gyógycentrumot is építettek hozzá. Magyarország 5-6. legnagyobb fürdője összesen 5.000m2 vízfelülettel várja a kirándulókat és a fürdőzni vágyókat. Termál vizes jacuzzi, meleg termál vizes medencék, élményfürdők, gyerekmedencék, sportmedencék és szaunák, sókamrák lazítják el a kedves vendégeket.

We Love Zalakaros! És te?