Már megnézhetitek az összpontszámotokat az e-felvételi felületén. Mit kell tenni, ha rosszul számolták az összpontszámotokat?

Július 21-én éjfélig adhattok le pontszám-felülvizsgálati kérelmet – erre az e-felvételi felületén van lehetőségetek, a feldolgozás állapotáról a „kérelmek” menüpontban találtok infót. Ha az e-felvételin nem tudjátok elküldeni a kérelmet, a felvételi ügyfélszolgálatnál e-mailben és telefonon is jelezhetitek a problémát. A Felvi arra is felhívja a figyelmet, hogy az idő rövidsége miatt postai úton nem érdemes felülvizsgálati kérelmet küldeni.

Mit kell beleírni?

Felülvizsgálati kérelmet akkor nyújtsatok be, ha az adott pontot igazoló dokumentumot már feldolgozták (ezt az e-felvételiben, a „dokumentumok” menüpontban nézhetitek meg), ennek ellenére alacsonyabb a pontszámotok, mint amire számítottatok.

Mielőtt bekülditek a kérelmet, használjátok a Felvi pontszámító kalkulátorát, és olvassátok át a pontszámítási szabályokat. A kérelmet egyébként egy legfeljebb 500 karakteres szöveges indoklással kell ellátni. A 2014-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.