Már nyelvvizsgázhattok is a Duolingo nyelvoktató alkalmazással, igaz, állami bizonyítványt valószínűleg még jó ideig nem kaptok érte, és az itthoni egyetemek, főiskolák sem fogadják el.

A fejlesztők viszont már megegyeztek az amerikai Carnegie Mellon Universityvel (CMU), illetve az oDesk.com nevű munkaerő-közvetítő oldallal, és tárgyalásokat folytatnak több intézménnyel is az USA-ban.

A Duolingo Test Center a tesztelés időszakában van, így egyelőre ingyen használhatjátok. Később mindössze 20 dollárt (körülbelül ötezer forintot) kell majd fizetni érte. A Test Center weben és androidos okostelefonon érhető el, az iOS verzión most dolgoznak.

A Duolingo English Proficiency Exam mindössze húszperces, igazodik a vizsgázó teljesítményéhez, a kérdések pedig ritkán ismétlődnek. Egy vizsgáztató videókapcsolaton keresztül kíséri figyelemmel a folyamatot, hogy a vizsgázó biztosan ne puskázzon.

A University of Pittsburgh független tanulmánya szerint a vizsga értékelési rendszere megbízható, az elért eredmények pedig megegyeznek a TOEFL iBT összpontszámaival. A Duolingoról, amelynek világszerte már több mint 30 millió felhasználója van, itt olvashattok.

 

Forrás:eduline.hu