„Egyre többen választják az OKJ-s képzéseket. Elsősorban nők körében népszerűek a sokféle változatban létező ügyintézői és titkári szakképesítő tanfolyamok, amelyek közül több úgynevezett három az egyben formában is elérhető.

Férfiaknál pedig a különféle hegesztő, illetve a CNC-forgácsoló képzések a kedveltek” – mondta el az ENIAC Oktatóközpont igazgatója, Tarnóc András.

 

Ha nem sikerült a felvételi, érdemes belevágni OKJ-s képzésbe, hiszen több előnye is van. Az első OKJ-s bizonyítvány megszerzése – iskolarendszeren belül – ingyenes azoknak, akik 1994. január 1-jén vagy ezt követően születtek. Esti vagy levelezős képzés esetében azonban nincs korhatára a bizonyítvány megszerzésének. Diákigazolványt a nappali, esti és levelező tagozatos diákok is kaphatnak. A nappalisok emellett családi pótlékra, árvaellátásra és egészségbiztosításra is jogosultak.

„Az ENIAC Oktatóközpont tevékenységének megkezdésekor évekig kizárólag informatikai képzéseket folytatott. Eredeti neve COMEINUS Szakképző Iskola volt, de bejegyzésnél derült ki, hogy a név már foglalt. Mint első iskola az informatikai képzésekre alapozva merült fel az első számítógép nevének felvétele. A név akkor szabad volt, így iskolánk az ENIAC nevet kapta. Az intézmény számítástechnikai oktatási palettáját kibővítette új számítástechnikai szoftverek (Windows 2000, Windows XP, Linux Office rendszerek, Autocad, stb) használatának oktatásával is” – mondta Tarnóc András, aki hozzátette, hogy az oktatóközpontban tanító tanárok az oktatási terület legszélesebb skálájából kerülnek ki. „Minden tanárunkkal kapcsolatban szigorú elvárásokat támasztunk már az első szerződéskötéskor, valamint a további oktatási tevékenység során is. Oktatásvezetőnk heti rendszerességgel ellenőrzi az oktatásokat, a tanárokat, azok munkáját, és megkérdezzük tanulóinkat is véleményükről. Az így szerzett tapasztalatokat folyamatosan beépítjük iskolánk jövőbeni terveibe, és így az esetleges hiányosságokat is javítjuk” – mondta az igazgató, akinek tapasztalatai szerint az utóbbi években jelentősen megnőtt az igény az egészségügyi és a szociális képzések iránt az építőipari, kereskedelmi, vendéglátó-ipari, vagyonvédelmi, közgazdasági képzések mellett.

 

Forrás:edupress.hu