Sokaknak az a legnagyobb kihívás, hogy minden nap rendszeresen időt fordítsanak a tanulásra. Egy új, magyar fejlesztésű alkalmazás másik oldalról fogja meg a történetet: akármit is csinál a felhasználó, napi 5 percnél tovább nem tanulhat.

 

Újféle alkalmazással álltak elő a LearnInvisible nyelvtanuló appok magyar fejlesztői. A csapat megnézte, hogy korábbi szoftvereikben mit használtak ténylegesen az emberek, mi működött jól és figyelembe vették a felhasználóktól beérkezett visszajelzéseket is. Ezek eredményeként született meg a 5 Minute Drops.

Az egyelőre az olasz nyelv tanulását segítő, iPhone-ra ingyenesen elérhető 5 Minute Italian Drops legérdekesebb része, hogy naponta csak 5 percig lehet vele tanulni. Bár ez a korlátozás furának tűnhet, de a fejlesztők szerint nagyon sokat segít az összpontosításban.

Az app kezelése swipe/suhintás alapú, azaz egyik feladatnál sem kell begépelni a megoldást, tényleg kényelmes. Mi egyetlen zavaró dolgot találtunk benne: a minden egyes helyes válasz után következő rezgés kifejezetten rosszul esik, ha valaki rendes tempóban haladva, pár másodpercenként ad egy jó választ.

Ha angolul szeretne tanulni , a még komplexebb de szintén ingyenes és szórakoztató Doulingót ajánljuk.

 

Forrás: hvg.hu