Az OKJ-s képzés megoldás lehet annak, aki nem jutott be egyetemre, főiskolára.

Ma végleg eldől, hogy kik azok, akik szeptembertől megkezdhetik tanulmányaikat a felsőoktatásban.

Júliusban 75 ezer jelentkező már megnyugodhatott, hiszen sikeresen felvételt nyertek a kiszemelt intézménybe. Hozzájuk csatlakozhat az a további 7-9000 diák, akik a pótfelvételi eljárás során kaptak lehetőséget a továbbtanulásra.

 

Akiknek azonban a második körben sem jött össze a felvételi, számos lehetőség közül választhatnak, hogy hasznosan töltsék el az előttük álló egy évet, amíg újra jelentkezhetnek. Ha OKJ-s képzés mellett döntenek, elsajátíthatnak egy szakmát, és akár a következő évi felvételihez szükséges többletpontszámot is megszerezhetik.

Összesen 111 ezren adták be jelentkezésüket februárban egyetemre vagy főiskolára. Azok, akiknek nem sikerült elsőre a felvételi, augusztus 7-ig jelentkezhettek a pótfelvételi során meghirdetett szakokra. Számukra ma dől el, hogy szeptemberben ők is egyetemisták vagy főiskolások lesznek-e.
A gazdasági szakok évek óta vezetik a népszerűségi listát a felvételizők körében, hiszen rendkívül jó esélyekkel indulnak a munkaerőpiacon azok, akik ilyen irányú végzettséggel rendelkeznek. Kiss János Tamás, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint sokan vannak, akik gazdasági irányba szeretnének orientálódni, viszont a sokszoros túljelentkezés miatt nem sikerül bekerülniük a vágyott szakra. Előttük is számos tanulási lehetőség áll azonban nyitva, hogy a gazdasági, pénzügyi szférában tudjanak elhelyezkedni.

A szakértő szerint egyre többen ismerik fel az OKJ-s képzésekben rejlő lehetőségeket, hiszen segítségükkel rövid idő alatt, rugalmas időbeosztásban lehet jó kereseti lehetőséget kínáló szakmákat elsajátítani. Ha valaki például a könyvelői pálya iránt érdeklődik, többféle képzés közül választhat a vállalkozási mérlegképes könyvelőtől egészen az IFRS mérlegképes könyvelő képzésig, amellyel nemzetközi cégek könyveléséhez szükséges szakképesítést szerezhet. Az OKJ-s vizsga után egy ráépülő továbbképzéssel, valamint az IFRS Klub tagsággal kombinálva folyamatosan fejleszthetik tudásukat a jelentkezők. A hallgatók már tanulmányaik során csatlakozhatnak az IFRS Klub-hoz, így évente négyszer vehetnek részt a szakma neves képviselőinek előadásain, és évi négy elektronikus magazinhoz is hozzájuthatnak, amelyek segítségével szélesíthetik szakmai rálátásukat, és folyamatosan naprakész információkkal gazdagodhatnak. Így a következő felvételi ciklusra akár már kész könyvelői tudással, tapasztalattal, és nem utolsósorban plusz pontokkal felvértezve jelentkezhetnek a felsőoktatásba, amennyiben úgy döntenek, hogy a munkaerőpiac helyett az iskolapadot célozzák meg.

Perfekt Zrt.
A Perfekt Zrt. olyan oktató és kiadó vállalkozás, mely több mint fél évszázada meghatározó szereplője a magyar felnőttképzésnek. Piacvezetők közé tartozik a pénzügyi-gazdasági képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában. A Perfekt Zrt. országos hálózattal, minden megyeszékhelyen kihelyezett központtal rendelkezik és komplex képzési szolgáltatást nyújt az oktatáson át egészen a tananyagellátásig és vizsgáztatásig. Évente közel 20.000 hallgató vesz részt különféle képzéseiken.
www.perfekt.hu | www.facebook.com/PerfektKepzes | perfekt.blog.hu