Nyilvánosságra hozták a Center for World University Rankings (CWUR) legfrissebb felsőoktatási rangsorát, amelynek listáján hat magyar egyetem is a világ legjobbjai között szerepel, az első helyeken pedig a Harvard, a Stanford és az MIT állnak.

A CWUR világranglistáját elsősorban az oktatás minősége, az oktatók kiválósága, a végzett hallgatók elhelyezkedése és a publikációk száma alapján állítják össze. A legfrissebb listán magyar részről szerepel az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (371. helyen), a Semmelweis Egyetem (598. helyen), a Debreceni Egyetem (673. helyen), a Pécsi Tudományegyetem (712. helyen), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (811. helyen) és a Pécsi Tudományegyetem (862. helyen) is.

A listára hagyományosan a világ több ezer felsőoktatási intézményét veszik fel. A lista első tíz helyét már hagyományosan az amerikai egyetemek uralják – helyet kapott az legjobbak között a Harvard-Stanfor-MIT hármas mellett a Columbia, a Berkeley, a Chicagói Egyetem, illetve a Princeton és a Yale is. Mellettük bekerült még a legjobbak közé Cambridge és Oxford is.

A rangsor felállításakor az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedését és az oktatói kiválóságot egyaránt 25-25 százalékos súllyal veszik figyelembe.

Forrás:(www.edupress.hu)