A VIII. kerületi önkormányzat idén is segíti a józsefvárosi elsősök iskolakezdését – közölte Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Kommunikációs Irodája. A kerületben idén 480 gyermek kezdi meg az első osztályt.

Mint írták: 2011-ben és 2012-ben teljesen felszerelt tolltartót kaptak a kicsik, idén pedig a tavalyihoz hasonlóan 5000 forint értékű ajándékutalványt ad az önkormányzat a józsefvárosi lakcímmel rendelkező elsős kisdiákoknak. Ezekből például írószereket, füzeteket, tolltartót vehetnek nekik a szülők. Az ajándékutalványokat a Józsefváros kártya elfogadóhelyeken tudják beváltani, amivel a helyi vállalkozók is jól járnak.

Józsefváros számára a családok és gyermekek az elsők, ezért kiemelt figyelmet fordít az oktatásra, nevelésre és tehetséggondozásra. Az elmúlt négy év alatt a Józsefváros újjáépül program keretében csaknem 1 milliárd forintot költött az Önkormányzat az oktatási intézmények fejlesztésére, amiből a kerület minden bölcsődéje, iskolája és óvodája megújult, sőt egy új bölcsőde is épült a Tolnai utcában. Sportudvarokat és tornatermeket újítottak fel és 18 új kispálya is épült.

 

Forrás: orientpress.hu