Pályakezdőként, de sokszor tapasztalt munkavállalóként is fejtörést okozhat a munkakeresés.

Mindenkivel többször is előfordul élete során, hogy az álláshirdetéseket bújva keresi az újabb és kihívásokkal teli lehetőségeket. Ha megtaláltuk a helyünket, és elkezdünk dolgozni az új munkakörnyezetünkben, akkor dől el igazán, jól választottunk-e. Ne higgyük, hogy csak mi támasztunk elvárásokat a munkahellyel szemben. A munkáltató és az új kollégák is kiemelt figyelemmel kísérik minden apró lépésünket. A jó benyomás és a közös hang megtalálása a legfontosabb a szakmai potenciál mellett. Ez természetesen közel sem annyira könnyű, amennyire azt elsőre gondoljuk. Magunkat kell, hogy adjuk, de persze ismerve a hibáinkat és hiányosságainkat, elkerülve a kínos pillanatokat. Tökéletes ember nincs és tévedni, hibázni emberi dolog. Egy-egy furcsaságunk révén lehetünk akár megnyerők is, végső soron az igazán egyéni személyiségjegyeink is ezekből az eltérésekből épülnek fel. Azonban vannak általános viselkedésbeli íratlan szabályok, amiket nem árt betartani, ha jó benyomást keltve szeretnénk végezni a munkánkat. Cikkünkben nagy általánosságban vett tanácsokat adunk arra nézve, hogyan lehet könnyedén beilleszkedni az új munkahelyünkön.

 

Lépések

  1. Minden reggel gondold végig, hogy mik lesznek a feladataid, ezzel is elkerülve a felkészületlenséget!
  2. Fokozatosan nyílj meg és ügyelj arra, hogy őszinte legyél! Saját magadnak okozol gondot, ha olyan feladatokat is elvállalsz, amikhez nincs meg a kellő tapasztalatod. Ha jó munkahelyre kerültél, az őszinteséged többet fog érni, mint egy összecsapott és pontatlan munka. Természetesen a hiányosságokat pótolni kell.
  3. Alakíts ki jó kapcsolatot és figyelj a környezetedre. Fontos a csapatmunka és jó érzés, ha kölcsönösen kedvelitek egymást azokkal, akikkel egy hajóban eveztek.

 

Bővebben: http://www.hogyankell.hu/Beilleszkedni_az_%C3%BAj_munkahelyen

Forrás: www.hogyankell.hu