Hetyen-Pity (közös játék)Egy igazán izgalmas és jó hangulatú ügyességi játékot közlünk, ami kivallóan alkalmas a gátlások leküzdésére és a feloldódás elősegítésére.

A játék neve, címe: Hetyen-pity

A játék típusa: ügyességi 

A játék pedagógiai célja: a feloldódás elősegítése

Résztvevők száma (minimum-maximum): 6-16

Résztvevők életkora (minimum-maximum): 10-felsőkorhatár nincs

Játékidő: kb. 10 perc

Helyigény: akkora terem ahol a játékosok körbeülve elférnek (pl. tanterem)              

Kellékigény:

  • Játékosonként egy szék
  • Egy szembekötő kendő

A játék megnyitása, nyitánya: ismertessük a játékszabályokat

A játék menete:

Minden játékos leül egy-egy székre, amelyek kör alakban vannak elrendezve. Egy önkéntes játékos szemét bekötjük, majd a játékvezető rá mutat egy másik játékosra. Az ő feladata, hogy a bekötött szemű játékostársa ölébe üljön, akinek a „hetyen” kérdőszavat kell feltennie. Erre az ölében ülő játékosnak elváltoztatott hangon a „pity” szóval kell válaszolnia. Ha a kérdező nem ismerte fel ez alapján, hogy ki ül az ölébe, akkor legfeljebb még kétszer (összesen háromszor) megismételheti a „hetyen” kérdést. Ha sikerül felismernie a játékostársát, akkor helyet cserélnek, ha viszont nem akkor a játékvezető egy újabb játékost választ, aki a bekötött szemű ölébe fog ülni.

Értékelés, jutalmazás: Köszönjük meg a játékosoknak a játékot. Idősebeknél érdemes átbeszélni a játékban szerzett élményeket pl. milyen érzés volt, amikor be volt kötve a szemük, Hogy érezték magukat, amikor valaki az ölükbe ült, vagy amikor neki kellet a társára ülnie, Mi volt a legjobb és mi a legkellemetlenebb élménye, stb.

Lejegyezte: Besnyi Szabolcs

\n besnyi@szabadidoszervezo.net, Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet

szabadidoszervezo.net