Mindenekelőtt nagy szívvel és lelkesedéssel köszöntöm kedves kezdetekben talán csak erre tévedet Látogató. Remélem a későbbiekben úgy fogja gondolni érdemes volt, s gyakran benéz hozzánk ide a „technika tagozatra”:0) Kérdése van? Keressük a választ együtt! Először is a „Miért?” és „Hogyan?”-t próbálom körülírni, érdemes lesz tovább olvasni- remélem…

 

 

 

 

 Okkal kérdezheti, mivégre is jött létre ez az oldal, s talán -sajnos – méginkább foglalkoztatja a technika fül létjogosultsága. A Suliháló elsősorban a pedagógus kollégákat – s persze a szülőket, gyerekeket- szeretné ellátni az oktatásban, mindennapokban, vagy akár a szórakozásban is felhasználható információkkal. Máris helyben vagyunk, hisz a technika mindezzel kapcsolatban áll. Üdvözlöm „virtuális barkácsszakkörünkben”! Várom kollégák, szakemberek, szerelni vágyó gyerekek- és persze szülők- mind rendszeresebb látogatását, hozzászólását, ajánlását, próbáljuk megtapasztalni az alkotás, ” teremtés „, problémamegoldás örömét.  Ha már így fellelkesültünk, nem árt, ha nem tévedünk el az információk forgatagában. Az oldalon hamarosan öt különböző „fakkot” fog találni. Az első- ahol jelenleg tanyázunk- általános, a technika órákkal kapcsolatos információkat találhat, mint e témával foglalkozó linkek ajánlója, órai tapasztalatok taglalása, általános kérdésekkel foglalkozó cikkek. Az ezt követő négy rekesz főként munkadarab terveket, azok leírását, szerelésének sorrendjét bemutató, szemléltető anyagokat tartalmaz évfolyamokra lebontva. Természetesen előre szólok, hogy az itt leírtak a Szentírás tartalmi részét nem képezik, hiszen egy- egy problémának több remek megoldása is lehetséges, remélem itt minél többel találkozhatunk. Apropó! A mihamarabbi találkozás reményében villantom fel elérhetőségeinket! Mindenek előtt, ha egy- egy munkadarabbal, cikkel, linkkel kapcsolatban megjegyzése, észrevétele van, használja a fórum rovatot, a hozzászólások menüben, ha ajánlani szeretne a témával kapcsolatos- pl.: környezetvédelem, autószerelés, rádiójavítás, fénytechnika…- címeket, irodalmakat, saját munkadarabokat, vagy csak elkészített egyet- egyet az itt leírtak közül, s ezt szeretné mindenkivel megosztani, írjon a vargabi@rakzsigisk.sulinet.hu. vagy a sulihalo@gmail.com címekre, mindkét esetben tüntesse fel a tárgy rovatban: „technika”. Későbbi visszatértében, elégedettségében, épülésében és örömteli munkálkodásában bízva várom legközelebb is!

Jó munkát és mindeközben kellemes időtöltést is kívánva bíztatom nézelődésre!

HAMAROSAN INUL SZERSZÁMOSLÁDA című rovatunk, ahol a leggyakrabban használt szerszámokkal és ezek használatával ismerkedhet meg!

:0)