Ökológiai ház műanyag palackokbólArgentínában él a Santa Cruz család, a családtagok elkötelezett környezetvédők. Azt találták ki, hogy a drága alapanyagok helyett újrahasznosított tárgyakból építik fel házukat. Iránytmutatva az embereknek, hogy egy kis közösség is hozzájárulhat Földünk megmentéséhez.

A család a háztartási hulladékokat használta fel arra, hogy felépítsék házukat. Barátok, rokonok is besegítettek a gyűjtésben. Műanyag palackból, alumíniumdobozból építették fel házukat, és készítették el a berendezési tárgyakat. A prototípus reményt adhat a fenntartható fejlődés és hatékonyabb lakhatási megoldásoknak. Bolygónk védelme közös felelősség. Egy kis közösség kreatív ötlete, találékonysága pozítív változást hozhat ökológiai, társadalmi, kulturális és idegenforgalmi vonatkozásban is.

Összességében, a prototípus ház:
– 1200 PET műanyag palackok falai
– 1300 a tej és bor Tetra Pack konténerek teteje
– 140 CD lemez dobozok az ajtók és ablakok
– 120 PET műanyag palackokat a kanapé
– 200 PET műanyag palackokat az ágyban

Ökológiai ház műanyag palackokból

A projekt megakadályozza, hogy elégesség, elássák  a szemétnek vélt hulladékot. Öntési technológiával számos tárgyat sikerült újrakészíteni.

Ökológiai ház műanyag palackokból

Ökológiai ház műanyag palackokból

Ökológiai ház műanyag palackokból

Az Ökológiai ház turistalátványosság az Iguazu-vízesés területén. A látogatók úgy támogatják a családod, hogy megvásárolják az újrahasznosított kézműves termékeket.

 

www.szelektiv.hu