Az őszi és téli időszak egyik legkedveltebb növénye a mikulásvirág, amely többféle színével és fajtájával tökéletes kiegészítője bármilyen lakásdekorációnak, de önmagában is megállja a helyét.

Ez a gyönyörű, télen virágzó, sokoldalú szobanövény elengedhetetlen kellék, amikor otthununkat különleges gondossággal díszítjük – nem csak az ünnepekre való készülődéskor, de az őszi időszakban is. A Stars for Europe belsőépítészeti szakértői izgalmas ötleteket mutatnak be mikulásvirággal történő díszítéshez.

Mikulásvirág és a zöld élettér

A természetes lakberendezési stílus, a Natural Living előretörésével együtt a szobanövény-divat is egyre szélesebb közönségre talál. A finom, zöld tónusok megnyugtató légkört teremtenek, amelyben a mikulásvirágok is sokféleképpen elhelyezhetőek, és könnyen kombinálhatóak kedvenc zöld növényeinkkel. Októbertől kezdve a barack- és krémszínű mikulásvirágok szezonális színárnyalatokat hoznak az állandó szobanövények, például a beltéri pálmák, a pileák vagy a könnyezőpálmák gazdag zöld levelei közé. Az egymás mellé helyezett növények hangsúlyosabb megjelenést kölcsönöznek a virágoknak, különösen, ha semleges színű kaspókba helyezzük azokat – a kőszürke, a fényes vagy matt remekül mutat ezekkel az árnyalatokkal.

zld_lettr_1.

A zöld stílus trendi és helytakarékos megoldása a klasszikus adventi koszorú plafonról lelógatott változata. Elegáns megjelenése miatt nehezebbnek tűnik otthon elkészíteni, mint a hagyományos társait, de ez nem így van: a gyertyákat, a vörösfenyő gallyakat és a vágott mikulásvirágokat mind a koszorúra kötik, az extra mikulásvirágokat pedig vizes szivacsból készült koszorúalapban rögzítik.

Bővebben: https://www.edenkert.hu/szobanoveny/viragdiszek/mikulasvirag-szobanoveny-karacsony-lakberendezes/6811/

Forrás: www.edenkert.hu