WiiBoard Iskolai interaktív tábla sajátkezüleg  - Interaktív Oktatástechnika Portál IOT e-könyvek - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

 Klacsákné Tóth Ágota: WiiBoard

Részletek az e-könyvből: Csaknem húsz éve dolgozom matematika, fizika informatika szakos tanárnőként. Mindig érdekeltek az új tanítási módszerek, a lehetőségek, amivel a gyerekek érdeklődését, figyelmét fel lehet kelteni.

Már régóta irigykedve olvastam azokat a tanári beszámolókat, melyek interaktív táblák tanórai hasznosításának előnyeiről írtak.

A mi iskolánk nem rendelkezik ilyen eszközzel, magam is csak egy bemutatón láttam ilyet. Alkalmazását az oktatásban én is jónak tartottam, ezért utánajártam, tényleg olyan könnyen el lehet-e készíteni, mint ahogyan ezt sokan megtették.

… először öngyújtó lángjával végeztem a kalibrálást-hiszen a lángnak van infravörös tartománya.

Döbbenetes volt, amikor a lángot először érzékelte a távirányító! Nyilván nem lehetett vele pontosan kis helyre fókuszálni, de pl. a Paint-ben tudtam vonalakat húzni. Ezt később érdemes megmutatni a tanulóknak is, roppant látványos egy öngyújtóval rajzolni a táblára.

A felfedezés, hogy tényleg működik a dolog nagyon felvillanyozott és elhatároztam, oktatásra alkalmas módon megpróbálom összerakni az eszközt.

Az első órát a saját készítésű interaktív táblán 2008 februárban tartottam, a gyerekek körében hatalmas sikerrel. Azóta folyamatosan használom az eszközt tanítási órákon, egyre jobbá továbbfejlesztve azt.

Forrás: Interaktív Oktatástechnikai Portál