Felnőttképzés A beszédtechnika szerepe a pedagógus kommunikációjában címmela Színház- és Filmművészeti Egyetem 120 órás felnőttképzést indít

Felhívás óvónőknek, tanítóknak, magyar nyelv-és irodalomtanároknak, logopédusoknak!

A felnőttképzés során a hallgatók megismerkednek a beszédtechnika alapjaival, a helyes légzés, hangadás, hangképzés, beszédritmus és dallam, hangsúly szabályaival. A spontán fogalmazást, a retorika alapjait, a gyermeki fantázia fejlesztését elősegítő gyakorlatokat ugyanúgy elsajátíthatják, mint ahogy segítséget kapnak a kötött szövegek (vers, próza) elemzésében és előadásában, a vers-és prózamondó versenyekre való felkészítésben. Kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a beszéd és zene, beszéd és mozgás, beszéd és koncentráció kapcsolatával.
 A képzés befejezése utan az írás-olvasás-nyelvtan tanításával együtt képesek lesznek a helyes beszéd alapjait tantervükbe integráltan átadni.
 A képzésben az elméleti összefoglalók mellett a konkrét, gyakorlati képzés kap hangsúlyt, ami alkalmat ad arra, hogy a hallgató saját beszédtechnikáját is fejlessze.

A felnőttképzést főként egészséges gyermekekkel foglalkozó pedagógusoknak (óvónőknek, tanítóknak, magyar nyelv-és irodalomtanároknak, logopédusoknak) ajánljuk.

FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK:

– pedagógusi vagy logopédusi diploma
– az SZFE honlapjáról letölthető kitöltött jelentkezési lap
– a jelentkezők felvételi beszélgetésen és logopédiai  szűrésen való részvétele

Az előadások szombati napokon, kéthetente 8 órában lesznek, két féléven át. Az órákat a Színház- és Filmművészeti Egyetem Beszéd Tanszékének oktatói tartják az egyetem termeiben.

A felnőttképzés ára: 130 000 ft/ félév

A hallgatók a képzés végén elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek és tanusítványt kapnak.
A képzés  minimum 10 fő jelentkezése esetén indul 2OO9. szeptemberében .
Jelentkezési határidő: 2009. június 5.

Jelentkezési lap >>

Az alapítási és indítási kérelem engedély száma: OKM-4/22/2oo9

Érdeklődni lehet a 338-4715-ös telefonszámon és e-mail-ben a beszedkepzes@gmail.com címen, valamint az SZFE tanulmányi osztályán Pásztor Brigittánál.

Forrás: szfe.hu/ , beszed.hu