Mégsem szűnik meg a két tanítási nyelvű iskolák támogatásaAz MSZP oktatási munkacsoportja módosító javaslatot nyújt be a költségvetési törvényre, hogy a két tanítási nyelvű iskolák támogatása változatlan maradjon – nyilatkozta a munkacsoport vezetője, Tatai-Tóth András a Népszavának.

Tatai-Tóth szerint az előterjesztés tarthatatlan, kizárólag felmenő rendszerben lehet kivezetni a támogatási rendszert.

Mint arról október 2-án az Edupress beszámolt, a következő évi költségvetési tervezetben az szerepel, hogy 2010-től megszűnik a két tanítási nyelvű képzések támogatása. A drágább oktatást kiegészítő támogatásból finanszírozzák a többnyire önkormányzati fenntartású iskolák, amely plusz támogatás mértéke a tavalyi tanévtől kezdve csökkent, a tervezet szerint pedig szeptemberben meg is szűnne minden évfolyamon egyszerre. Ezért nyújtanak be módosító javaslatot a szocialisták, céljuk, hogy 2010. szeptember 1-jétől a jelenlegi rendszer szerint folytatódjon tovább a finanszírozás.
Tatai-Tóth leszögezte: nincs olyan politikai döntés, hogy a támogatást meg kell szüntetni, az alapnormatíva mellé az intézmények meg fogják kapni a plusz hozzájárulást – mondta.
Forrás: Népszava

(www.edupress.hu)