Innovatív Tanárok Fóruma 2010 - Projektek az IKT börzérőlA Microsoft „Társ a tanulásban” program részeként immáron második alkalommal megrendezett Innovatív Tanári Fórumon, a Fórumhoz kapcsolódó projekt börzén tanárok mutatták be, milyen innovatív módon használják az IKT eszközöket a tanórák során.

Videónkban tanárok beszélnek lelkesen projektjükről, amiből kiderül többek között, hogy mi is az a Sulimpia, hogyan néz ki egy eredeti sváb esküvő. és hogyan lehet kollaboratív módon tudást építeni. -megosztani a neten. Megtudhatjuk…

Megtudhatjuk hogyan segíti a nyelvtanulást egy 40 országon átívelő levelezési rendszer, és miért/miként készítenek videós riportokat magyar tanulók Londonban, brit politikusokkal, vagy hogyan kapcsolódhatnak össze osztályok az elfogadás jegyében, a világháló segítségével.

Kiderül. hogyan segítette Sherlock Holmes magyar diákok skóciai kiutazását, illetve hogyan lehet egerekkel feleltetni a diákokat…

Feltárul a titok: miként működtettek fővárosi gyerekek falusi vendéglátóhelyet, és hogyan szerveztek helyi túrákat is…

Megtudhatjuk mi fán terem a Microsoft Kodu és mit kereshetnek a gyerekek egy borospincében, tanulás címén?

És végül: mit ér a vizuálpedagógia IKT nélkül… és hogyan működik a hétköznapi varázslat az órán, avagy miért van nagy motivációs ereje az IKT-val támogatott oktatásnak?

Néhány érdekes kérdés ragadtunk ki, amelyekre a videóban találja meg a választ…


 

www.iot.hu