Válogatás a világ IKT blogjaiból - Elindult a tanárblogok.huAz infokommunikációs technológiák (IKT) osztálytermekben való rohamos terjedésével párhuzamosan egyre több tanár indít a világ számos nyelvén olyan szakmai blogot, ahol pedagógustársaival osztja meg az IKT-val támogatott oktatás terén szerzett tapasztalatait.

 

A tanárblogok.hu weboldal azzal a céllal indult útjára, hogy egy helyen adjon áttekintést ebből az egyre növekvő számú hazai és nemzetközi IKT témájú tanárblog kínálatból.

“Napjaink információ özönében rengeteg időt takaríthat meg a tanár azzal, ha egy helyen kap áttekintést a magyarul és a nagy világnyelveken publikáló aktív kollégák munkáiból.” – nyilatkozta Tarnavölgyi Gábor, a tanárblogok.hu alapító főszerkesztője.

“A külföldi blogokat saját nyelvükön szemlézzük, mivel hazánkban is több tízezerre tehető azon nyelvtanárok vagy valamilyen világnyelvet bíró pedagógusok száma, akik biztosan örömmel olvassák eredeti nyelven az argentin, francia, kanári-szigeteki, svájci, belga, angol. amerikai vagy ausztrál kollégáik tapasztalatait, és az általuk használt tanítási tippeket-trükköket.”

“Azok is az oktatási világ IKT pulzusán tarthatják azonban figyelmüket, akik nem beszélnek idegen nyelvet, mivel minden cikk egy kattintással oda-vissza lefordítható már most magyar, angol, német, spanyol és francia  nyelvre. A nyelveket és a figyelemmel kísért IKT blogok számát is folyamatosan fogjuk bővíteni.” – teszi hozzá a főszerkesztő.

A világ IKT tanárblogjaiból és IKT videóiból szemléző tanárblogok.hu naponta frissülő tartalmával egy újabb hiánypótló weboldal az online oktatási médiában.vezető