Elindult az Edupress európai uniós aloldalaEurópai uniós aloldallal bővült az Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség kínálata, melyen Európai Unióval kapcsolatos híreket olvashatnak az érdeklődők. Az Unió tagországainak oktatási rendszerével kapcsolatos írások mellett a Fiatal Európa Szerkesztőség közreműködésével további, az Európai Unió Tanácsa magyar soros elnökségének eseményeiről szóló tudósítások, illetve az azokhoz kapcsolódó prominens személyekkel készült interjúk találhatók meg az oldalon.

 

Az európai uniós aloldalon az EU oktatáspolitikáját, az uniós tagországok köz- és felsőoktatási intézményeit, diákjait, hallgatóit érintő híreket, interjúkat, tudósításokat olvashatnak az érdeklődők. Többek között értesülhetnek Androulla Vassiliou, az Európai Bizottság oktatásügyi biztosával készült interjú nyomán az Unióban tervezett diákhitel-lehetőségről, vagy a felnőttképzést érintő új akcióterv elfogadásáról, illetve annak kapcsán Magyarország felnőttképzésének helyzetéről.
Az oktatási témák mellett az Unió egyéb szakpolitikáival is megismerkedhetnek az olvasók: a Fiatal Európa Szerkesztőség közreműködésével ugyanis a soros elnökség eseményeiről, üléseiről értesülhetnek. A húszfős, hallgatókból álló csapat tudósítása már olvasható többek között az összehangoltabb nemzetközi repülésirányítást feszegető Egységes Európai Égbolt konferenciáról, vagy a Kisebbségek Európáért – Európa a Kisebbségekért című találkozóról, illetve a külügyminiszterek márciusi informális üléséről.
A február 10-én bemutatkozott Fiatal Európa Szerkesztőség tagjai pécsi, szegedi, debreceni és budapesti hallgatók. A fiatal tudósítói stábot határon túli tag, valamint egy Brüsszelben élő tudósító is erősíti.
(www.edupress.hu)