WEB2SULI - Iskolai webrendszer közösségi média alapokonKözösségépítés, együttműködés, kommunikáció, korszerű technológia… ezek a kulcsszavai annak a most induló WEB2SULI platformnak, amely professzionális és komplex webrendszer megoldást biztosít iskoláknak, és egy új közösségi teret hoz létre a közoktatásban.

Csók Sándort (Cs.S.) a web2suli.hu alapító tulajdonosát kérdezzük az innovatív, és a hazai oktatás területén hiánypótlónak számító szolgáltatási platform részleteiről.

 

IOT.hu: Hogyan írná le röviden a WEB2SULI platform lényegét?

Cs. S.: A WEB2SULI egy olyan webes platform, amely az iskoláknak egyszerre biztosít korszerű, nyilvános megjelenést az interneten (iskolai honlap) és egy belső, zárt és védett információs, kommunikációs, és együttműködési keretrendszert az iskolai közösség tagjai számára.  A platform biztosítja továbbá az iskola saját domain név alatt működő levelezési rendszerét, ehhez korlátlan tárhelyet, és az iskolai portál kapcsolódását több ismert online közösségi platformhoz is.

 

WEB2SULI - Iskolai webrendszer közösségi média alapokonIOT.hu: Hogyan működik egy WEB2SULI?

Cs. S.: Az internetes iskolai weboldal a nem regisztrált látogatók számára egy publikus információkat tartalmazó modern iskolai oldalnak látszik. Az iskolai weboldal megjelenése kimondottan tetszetős, ami egyre fontosabb az iskola arculata szempontjából.

A regisztrált felhasználók, mint az intézmény diákjai, a tanárok és a szülők azonban a produktivitást és oktatást támogató virtuális iskolai térbe léphetnek, ahol megtalálhatóak az osztályok és az összes más iskolai csoport is.

Ez a publikus és a zárt felület együtt alkotja az integrált WEB2SULI webrendszert. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy vállalatnál az internet és intranet oldalakat. Az intranet felületen létrehozott publikus információk megjelennek az iskola internet oldalán is.

 

IOT.hu: És miért WEB2?

Cs. S.: A WEB2SULI funkciói az úgynevezett webkettes technológiákra épülnek. Ezek olyan netes eszközök és szolgáltatások, melyek elsősorban a közösségi alapon működnek, és ahol a felhasználók közösen hozzák létre a tartalmakat és osztják meg az információt. Ilyen webkettes eszköz például a blog, a wiki, a fórum… ezek mind a WEB2SULI platform szerves részei.

Úgy gondoljuk, hogy a zárt közösségi weboldalak iskolai környezetben való felhasználása jelenleg a legkézenfekvőbb technológiai fejlesztési irány az oktatási intézmények számára. ezzel úgy tűnik, hogy egyetértenek a diákok is, ami a web2suli Facebook oldalunk lájkolási adataiból is látszik.

 

IOT.hu: Miért érdemes egy iskolának a WEB2SULI platformot választani?

Cs. S.: Rendszerünk a minőségelvű oktatást támogatja. Új virtuális közösségi teret ad az iskola minden egyes tagja számára, ezzel hatékony eszközt biztosítva a közösségi együttműködés fejlesztéséhez.

A WEB2SULI ugyanakkor új kommunikációs csatornákat is hoz az iskola mindennapos folyamataiba. Segítségével a statikus intézményi honlap költséghatékony módon cserélhető le egy komplex WEB2 közösségi portál megoldásra. Az általunk kínált platform biztosítja, hogy az iskolai oldal tetszetős-, informatív- és oktatást segítő website legyen, miközben az üzemeltetés gondját levesszük az intézmény válláról: mi a folyamatosan fejlesztett technológiát és a működtetést biztosítjuk, az iskola pedig kialakíthatja az arculatának megfelelő tartalmat.

 

WEB2SULI - Iskolai webrendszer közösségi média alapokonIOT.hu: Mennyi energiát kell az iskolának a WEB2SULI rendszer üzemeltetésére fordítania?

Cs. S.: A rendszer telepítése, az arculattervezés, a konfigurálás, a működtetés és a technikai támogatás teljes mértékben a cégünk feladata. Így az oktatási intézménynek csak a webkettes rendszer előnyeit kell élveznie, mert a mindennapi gyakorlatban a platform üzemeltetése nem jelent plusz feladatot az iskolának.

 

IOT.hu: Milyen egyéb gyakorlati előnyei lehetnek még a WEB2SULI webrendszernek?

Cs. S.: A napi gyakorlatban más-más előnnyel jár a WEB2SULI használata az igazgató, a tanárok, a diákok vagy a szülők számára.

Általánosságban elmondható azonban, hogy mindenki számára átláthatóbbá válnak az akár többszáz fős iskola osztályai, egyedi csoportjai és a rengeteg információ. Fontos még, hogy az iskola bemutatkozása is sokkal hatékonyabbá válik a WEB2SULI biztosította felületek segítségével.

A WEB2SULI iskolaidőn kívül is közösségi helyként szolgál.

 

WEB2SULI - Iskolai webrendszer közösségi média alapokonIOT.hu: Milyen funkciók teszik a WEB2SULI platformot egyedivé az oktatási szegmensben?

Cs. S.: A WEB2SULI lényegesen több mint egy egyszerű weboldal. Egy integrált rendszerben valósítja meg az iskola Internet oldalát és a belső intranetet. Az intraneten készített publikus adatok folyamatosan bővítik az Internet oldal tartalmát is.

A publikus tartalmak egy tetszetős, az iskola arculatát tükröző weboldalon jelennek meg, ahol minden fontos információ elérhető az iskoláról: iskolai adatok, dokumentumok, tartalmi bejegyzések, képgalériák, versenyeredmények, eseménynaptár, közlemények, kapcsolati adatok, stb.

Az iskolai tagjai egyedi hozzáféréssel rendelkeznek a belső oldalakhoz. Ők hozzáférhetnek az oktatási anyagokhoz, kommunikálhatnak, tartalmakat hozhatnak létre és publikálhatják azokat. Az intranet felület a praktikumra van kihegyezve. Itt a teljes képernyőt a logikusan strukturált tartalom-blokkok töltik ki, amiket a felhasználók a legmodernebb web-technológiai trendeknek megfelelően könnyedén kibővíthetnek egyedi tartalmakkal.

 

IOT.hu: … és mibe kerül mindez egy iskolának?

Cs. S.: A WEB2SULI platform bevezetésének és folyamatos üzemeltetésének díját a magyar valósághoz szabtuk, úgy hogy a rendszer egyaránt elérhető legyen minden kisebb és nagyobb hazai iskolának.

IOT.hu: Hogyan tudhat meg egy iskola többet a WEB2SULI-ról?

Cs. S.: Ez a prezentáció részletesebben is bemutatja a WEB2SULI platform alapvető funkcióit, és a beágyazott videók segítenek működés közben is megismerni a rendszert, de természetesen a leghatékonyabb amit ajánlani tudunk, a személyes találkozó alkalmával történő bemutató.

www.iot.hu