Az állami Könyvtárellátó gondoskodik a tankönyvekrőlÁllami feladat lesz a tankönyvellátás, a parlament ugyanis november 28-án elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot – adta hírül az MTI. A tankönyveket az iskola árusítja, az ezért járó jutalékot pedig az illetékes miniszter állapítja meg.

 

A salátatörvény elfogadásával a Ház rendelkezett arról, hogy a tankönyvellátás – azaz a tankönyvek országos megrendelése, beszerzése, az iskoláknak történő eljuttatásuk megszervezése, valamint a vételárak beszedése – állami közérdekű feladat lesz, amelyet egy kiemelten közhasznú nonprofit kft., a Könyvtárellátó végez. Ez a rendelkezés 2012. október 1-jén lép hatályba.
Az új szabályozás szerint a tanulók egy évben egy tankönyvet legfeljebb kétszer vásárolhatnának meg listaáron, másodszor akkor, ha a könyv elveszett vagy használhatatlanná vált. Ha a diák szándékosan tett használhatatlanná egy tankönyvet, a pótlásáért magasabb árat kell fizetnie. A tankönyveket az iskola árusítja, amiért jutalékot kap. A jutalék nagyságát a Könyvtárellátó javaslatára az illetékes miniszter állapítja meg.
(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)