Hetvenötezer nagycsaládos, nyugdíjas, fogyatékkal élő, valamint a szociális szférában dolgozó kap üdülési lehetőséget az Erzsébet-program most lezárult négy pályázatának köszönhetően – jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár és Horváth Endre,

a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke március 6-ai budapesti sajtótájékoztatóján. Az egymilliárdos pályázat révén sok tízezer iskolás nyaralhat majd várhatóan hat napig a Velencei-tó vagy a Balaton partján – olvasható a hirado.hu.

 

A kétmilliárd forintos keretösszegű pályázat nyertesei jórészt magyarországi állami üdülőkben, szállodákban pihenhetnek majd. Soltész Miklós bejelentette azt is, hogy rövidesen új pályázatot írnak ki egymilliárd forintos kerettel, az Erzsébet-tábor elnevezésű projektre magyarországi és határon túli iskolák jelentkezhetnek. Ez azt jelenti, hogy sok tízezer iskolás nyaralhat majd várhatóan hat napig a Velencei-tó vagy a Balaton partján. Az államtitkár arra kérte az iskolák vezetőit, hogy már most készüljenek fel az áprilisban megjelenő pályázatra, ehhez – szavai szerint – minimális önerő szükséges.

Jelezte, a mintegy ezer határon túli magyar fiatal magyarországi diákokkal együtt táborozhat majd. Horváth Endre beszámolt arról, hogy eddig több mint 1,5 millió munkavállaló választotta az Erzsébet-utalványt a cafeteria-rendszer részeként, és ebben még nincs benne a közszféra. Utalt rá, hogy ennek azért van jelentősége, mert az utalvány forgalmazásából várható eredményt szociális üdültetésre fordítják. Ez azt jelenti, hogy – munkavállalónként évi 60 ezer forintos utalványkerettel számolva – 100 milliárd forint feletti forgalomra lehet számítani az idén, és az így befolyó pénzből biztosítják a szociális üdültetés forrásait.

(Forrás: hirado.hu)

(www.edupress.hu)